Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είχαν προσφύγει στο παρελθόν στα Διοικητικά Δικαστήρια και δεν είχαν πρόβλημα...

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είχαν προσφύγει στο παρελθόν στα Διοικητικά Δικαστήρια και δεν είχαν πρόβλημα...

Σήμερα στο ΔΣ της λίγκας συζητήθηκε το αίτημα του Ολυμπιακού για αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα επειδή οι δύο ΠΑΕ έχουν προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά της απόφασης της ΕΕΑ. 

Το παράδοξο στην προκειμένη περίπτωση είναι πως ο ΠΑΟΚ καταγγέλλεται από τους Πειραιώτες για κάτι που στο παρελθόν έχει πράξει τόσο η ίδια η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως επίσης και οι ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΕ και ΚΑΕ Παναθηναϊκός χωρίς να έχουν καμία επίπτωση και δίχως κανείς να τους κατηγορήσει ότι παραβιάζουν τους κανονισμούς του αθλητικού δικαίου.

Τον Ιανουάριο του 2016 με απόφαση που εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών στο οποίο προσέφυγε ο Ολυμπιακός πάγωσε η εφαρμογή της απόφασης της ΕΕΑ, που είχε επιβάλει πρόστιμο 150.000 ευρώ στον Βαγγέλη Μαρινάκη και 150.000 ευρώ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός επειδή ο μεγαλομέτοχός του ασκούσε διοίκηση παρά τον περιοριστικό όρο περί μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που του είχε επιβληθεί από τον Ανακριτή Διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη. Επίσης η ΕΕΑ ζητούσε από τον Μαρινάκη εντός ενός μηνός από την απόφαση να παραιτηθεί από την προεδρία της ΠΑΕ.

Επίσης, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο τον Φεβρουάριο του 2016 όταν είχε τιμωρηθεί από τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή με κλείσιμο της Θύρας 13 και πρόστιμο 90.000 ευρώ. 

Το 2015 είχε προσφύγει στο ΣτΕ ο Δ. Γιαννακόπουλος κατά της απόφασης της ΕΕΑ περί παράτυπης μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στον Μάνο Παπαδόπουλο και η ΠΑΕ ΑΕΚ με τον ΟΠΑΠ κατά της απόφασης της ΕΕΑ να αποκλειστούν οι αγώνες της κιτρινόμαυρης ομάδας από τα κουπόνια του στοιχήματος, επειδή διαπίστωσε ασυμβίβαστο στο πρόσωπο του Δημήτρη Μελισσανίδη.

πηγή: filathlos.gr