Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κόντρα στις ΗΠΑ με οδηγό τη νίκη του 2006 η Εθνική!

Κόντρα στις ΗΠΑ με οδηγό τη νίκη του 2006 η Εθνική!

Ολόκληρος ο μπασκετικός πλανήτης θα έχει ήμερα στραμμένο το βλέμμα του στην Κίνα και στη μεσημεριανή (15:30) αναμέτρηση της Ελλάδας του Γιάννη Αντετοκούνμπο κόντρα στους ΝΒΑers των ΗΠΑ. Του «Greek Freak» κόντρα στους «δικούς» του. Τους παίκτες τους οποίους έχει νικήσει πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν, αναδεικνυόμενος μάλιστα και MVP του ΝΒΑ.

Η Εθνική μας, λοιπόν, παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά -αν όχι το τελευταίο- κόντρα στις ΗΠΑ που παρουσιάζουν παραδοσιακά μια πολύ δυνατή ομάδα, η οποία φαντάζει ωστόσο πιο… γήινη και τρωτή από ποτέ.

Βέβαια, το σύνολο του Σκουρτόπουλου δεν έχει ενθουσιάσει στα τρία πρώτα ματς που έδωσε, αλλά έχει την ευκαιρία να κάνει μια νέα αρχή και να πάρει τεράστια ώθηση στο ενδεχόμενο ενός θριάμβου επί της ομάδας των Πόποβιτς και Κερ.

Απαιτείται μια υπέρβαση και από υπερβάσεις η γαλανόλευκη μας έχει… χορτάσει κατά καιρούς. Ποιος ξεχνά άλλωστε το έπος της Σαϊτάμα το 2006. Σίγουρα, πάντως, όχι οι Αμερικανοί.

Η ελληνική ομάδα με νίκη κάνει τεράστιο βήμα για τους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά πολλά εξαρτώνται και από το αποτέλεσμα του αγώνα Βραζιλίας - Τσεχίας που ξεκινά νωρίτερα (11:30), με ήττα της «σελεσάο» να είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε περίπτωση που η Εθνική μας ηττηθεί από τους Αμερικάνους και νικήσει την Τσεχία, τότε θα θέλει νίκη της Τσεχίας επί της Βραζιλίας

Μάλιστα, στο ευκταίο σενάριο επικράτησης των Ευρωπαίων θα ήταν σημαντικό η πιθανή διαφορά νίκης να μην ξεφύγει, ώστε να μπορέσει η Εθνική να την υπερκαλύψει τη Δευτέρα στο δικό της συναπάντημα με τους παίκτες του Γκίνζμπουργκ σε προοπτική τριπλής ισοβαθμίας στο 3-2.

Διαιτητές της αναμέτρησης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα ορίστηκαν οι Αλεξάνταρ Γκλίσιτς (Σερβία), Φέρντιναντ Πασκάλ (Φιλιππίνες) και Βόιτσεχ Λίσζκα (Πολωνία).

Πηγή: Filathlos.gr