Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μόνο με 3/3 προκρίνεται σίγουρα η Εθνική...

Μόνο με 3/3 προκρίνεται σίγουρα η Εθνική...

Η ήττα από τη Βραζιλία έβαλε σε... περιπέτειες εθνική ομάδα. Αν η Ελλάδα νικήσει τη Νέα Ζηλανδία, στο νέο όμιλο, στη Σενζέν, οι ΗΠΑ και η Βραζιλία θα πάνε με «προίκα» το 3-0 της πρώτης φάσης, ενώ η Ελλάδα και ο νικητής του αυριανού Τουρκία-Τσεχία με 2-1. 

Το μοναδικό σενάριο στο οποίο η Ελλάδα είναι σίγουρα στα προημιτελικά είναι να κερδίσει όλα της τα παιχνίδια. Δηλαδή πέρα από τη Νέα Ζηλανδία για να προκριθεί, θα πρέπει να νικήσει, στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, τις ΗΠΑ, αλλά και το νικητή του Τουρκία-Τσεχία. 

Αν η Ελλάδα ηττηθεί από τις ΗΠΑ, τότε θα ελπίζει η Τουρκία να κερδίσει την Βραζιλία την ίδια μέρα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είναι εκτός συνέχειας του Παγκοσμίου από το Σάββατο. Με νίκη της Τουρκίας επί της Βραζιλίας, νίκη της Ελλάδας επί της Τουρκίας και ήττα της Βραζιλίας από τις ΗΠΑ, θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία στο 3-2. Ελλάδα, Βραζιλία και Τουρκία θα έχουν από μία νίκη στα μεταξύ τους ματς, οπότε πάμε στο επόμενο κριτήριο που είναι οι διαφορές πόντων στα μεταξύ τους ματς. Αυτή τη στιγμή η Βραζιλία είναι στο +1 και η Ελλάδα στο -1, άρα όλα θα εξαρτηθούν από τις διαφορές με τις οποίες θα κερδίσουν η Τουρκία τη Βραζιλία και η Ελλάδα την Τουρκία. 

Η Ελλάδα, πάντως,  ακόμη και στο  σενάριο αποκλεισμού στην πρώτη φάση, δηλαδή με ήττα από τη Νέα Ζηλανδία, θα διεκδικήσει πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω προολυμπιακού τουρνουά. 

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες συμμετέχουν 12 ομάδες. Η Ιαπωνία ως οικοδέσποινα είναι η μόνη σίγουρη αυτή τη στιγμή. Από εκεί και πέρα, μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα προκριθούν στο Τόκιο άλλες επτά ομάδες απευθείας. Οι δύο που θα έχουν την υψηλότερη κατάταξη στο φινάλε της διοργάνωσης από την Ευρώπη, οι δύο από την Αμερική και η πρώτη από Ασία, Αφρική και Ωκεανία. Απομένουν τέσσερις θέσεις, που θα δοθούν μέσω των ισάριθμων προολυμπιακών τουρνουά. 

πηγή: filathlos.gr