Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
"Αυτά είναι τα επόμενα βήματα για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ"

"Αυτά είναι τα επόμενα βήματα για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ"

Η νέα Τούμπα αναμένεται να σχεδιαστεί στα πρότυπα των μεγαλύτερων καινούριων γηπέδων της Ευρώπης. 

Έτσι, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα, ο Ιβάν Σαββίδης θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία αρχιτεκτονικά γραφεία, ποιο θα είναι αυτό που θα αναλάβει τον εξωτερικό σχεδιασμό του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ. 

Ωστόσο, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη κράτησαν πίσω τις διαδικασίες, με την ανάθεση να αναμένεται να γίνει τον Οκτώβρη. 

Μάλιστα, τότε αναμένεται να ξεκινήσουν και οι διαβουλεύσεις με τους τοπικούς φορείς για τα χαρακτηριστικά που θα έχει, με στόχο να είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά και τους κατοίκους τις περιοχής, όπως συμβαίνει με τα μεγάλα ευρωπαϊκά γήπεδα. 

Έτσι, αν όλα προχωρήσουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ υπολογίζουν πως τον Δεκέμβρη θα κατατεθεί η πλήρης φάκελος της νέας Τούμπας, ενώ η τελική έγκριση από τα κρατικά όργανα αναμένεται ως τον Απρίλη σε μορφή προεδρικού διατάγματος. 

Να τονιστεί πως το αμέσως επόμενο βήμα είναι να βγουν οι άδειες κατεδάφισης και ανέγερσης του νέου γηπέδου, που αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα σε δύο χρόνια, δηλαδή το καλοκαίρι του 2022.

Πηγή: Filathlos.gr