Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
54o Παγκόσμιο Συνέδριο για την έρευνα του Χορού, στην Αθήνα, 26-30 Ιουνίου 2019

54o Παγκόσμιο Συνέδριο για την έρευνα του Χορού, στην Αθήνα, 26-30 Ιουνίου 2019

Πρόκειται για το μεγαλύτερο γεγονός στον χώρο της μελέτης του χορού. Είναι η καλύτερη ευκαιρία για να παρουσιαστούν πρωτοποριακές εργασίες σε ένα μεγάλο κοινό επαγγελματιών, δασκάλων χορού, χορογράφων, ερευνητών, κριτικών και διοργανωτών. Προσεγγίζει όλες τις μορφές του χορού, τόσο καλλιτεχνικά όσο και επιστημονικά.

 

Τα Παγκόσμια Συνέδρια του CID παρακολουθούν κατά μέσον όρο 400 ειδικοί από 40 χώρες των 5 ηπείρων (πολλαπλάσιοι από ό,τι σε ένα σύνηθες διεθνές συνέδριο).

 

Διοργανώνεται από το Χοροθέατρο «Δόρα Στράτου» και τα Τμήματα Αθηνών και Πειραιώς του CID σε συνεργασία με την Εκτελεστική Γραμματεία του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO. Είναι υπό την αιγίδα του Υπ. Πολιτισμού, του Υπ. Παιδείας, του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής και της Εθνικής Επιτροπής UNESCO.

 

Διενεργείται με διεθνείς προδιαγραφές και είναι αυστηρά μη-κερδοσκοπικό. Δεν υπάρχουν προσκεκλημένοι ομιλητές ή ακροατές – η εγγραφή είναι απαραίτητη.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ανακοινώσεις πρωτότυπων ερευνητικών εργασιών με επιστημονική μεθοδολογία. Μαθήματα χορού. Παραστάσεις χορευτικών σχημάτων. Διαλέξεις, προβολές, συζητήσεις. Εκθέσεις και πωλήσεις βιβλίων, δίσκων, ειδών που ενδιαφέρουν τους χορευτές. Επισκέψεις σε σχετικούς χώρους.

 

Το Συνέδριο απευθύνεται κυρίως σε άτομα που ασχολούνται συστηματικά με τον χορό.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα στη γραμματεία International Dance Council CID Conseil International de la Danse, www.cid-portal.org , www.cid-world.org .