Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ευρώτας, από ιερός ποταμός… μαύρος ποταμός!

Ευρώτας, από ιερός ποταμός… μαύρος ποταμός!

Φέγγει ο συγγραφέας κ. Γ. Λεκάκης

O νεοσύστατος  Σύλλογος Φίλων Προστασίας του Ευρώτα, με δημόσια παρέμβασή, του καταγγέλλει την υποβάθμιση του ιερού ποταμού των Λακώνων:

«Για μία ακόμα χρονιά, ο Ευρώτας μετατρέπεται σε μαύρο ποταμό από τα λύματα των ελαιοτριβείων! Στο βωμό του κέρδους, ορισμένων εξ αυτών, καταστρέφεται η ισορροπία  του οικοσυστήματος και υποβαθμίζεται η ποιότητα της ζωής μας.

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι και αιρετοί, κάποιοι από τους οποίους  σε ενεργεία στα «κοινά» για παραπάνω από δεκαπέντε χρόνια, φαίνεται τελικά ότι, είτε δεν  μπορούν, είτε δεν ενδιαφέρονται πραγματικά. Ως δικαιολογία, για την ανικανότητα ελέγχου και επιβολής των νομικών διαδικασιών, προτάσσουν την έλλειψη προσωπικού.
Τελικά, ποιοι είναι αυτοί που αφαιρούν το δικαίωμα των πολιτών του Δήμου Σπάρτης και του Δήμου Ευρώτα σε καθαρό περιβάλλον; Αν όλοι, λειτουργούσαμε με αυτήν την λογική, της αδιαφορίας και της απαξίωσης των συμπολιτών μας και του περιβάλλοντος, σε τι συνθήκες θα επιβιώναμε; Ποιο είναι το κοινό μας μέλλον με ανθρώπους που αγνοούν τους συμπολίτες τους;».

Ο Σύλλογος «δραστηριοποιείται ενεργά στην ανάδειξη των πολυπαραγοντικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων του Ευρώτα.  Ωστόσο, χωρίς την υποστήριξη των πολιτών του Δήμου Σπάρτης και του Δήμου Ευρώτα, θα είναι απλά ένας ακόμη Σύλλογος. Γίνε η φωνή του Ευρώτα!!!».
Επικοινωνία: Τηλέφωνο: 6944-807.920, email: sfpevrota@gmail.com, https://sfpevrotas.wordpress.com