Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ρ. Χρηστίδου: Δεν γίνεται να μην κατοχυρώνονται συνταγματικά όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως (βίντεο)

Ρ. Χρηστίδου: Δεν γίνεται να μην κατοχυρώνονται συνταγματικά όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως (βίντεο)

Το δελτίο Τύπου της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλίας Χρηστίδου με θέμα:

«Όσο υπάρχουν άνθρωποι που υφίστανται διακρίσεις εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου και ως εκ τούτου δημιουργούνται πληγές σε κομμάτι της κοινωνίας από ένα άλλο κομμάτι αυτής, η πολιτεία οφείλει να παρέχει προστασία» από τη σημερινή τοποθέτησή της στην Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων (27/11/19):

«Γνωρίζουμε όλες κι όλοι, ότι είναι ένα θέμα η απόφαση της υιοθέτησης μιας καλής πρακτικής όπως είναι η Σύμβαση της Κων/πολης, η κύρωση της οποίας να θυμίσουμε ότι έγινε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μόλις το 2018 (Νόμος 4531/2018 – ΦΕΚ 62/Α/5-4-2018), και άλλο πράγμα είναι η διάχυσή της στην κοινωνία, η αποδοχή της ως κοινωνική επιταγή και κοινή πρακτική. Και συμφωνούμε με την επιμονή της Επιτροπής στην παρακολούθηση της εφαρμογής της Σύμβασης, καθώς υπάρχουν στοιχεία, που το τελευταίο διάστημα δείχνουν να συσσωρεύονται, που μας ανησυχούν σχετικά με το μέλλον όχι μόνο των όρων της Σύμβασης, που αφορούν κυρίως στα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα μας, αλλά και των δικαιωμάτων εν γένει.

Όσο υπάρχουν άνθρωποι που υφίστανται διακρίσεις εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου και ως εκ τούτου δημιουργούνται πληγές σε κομμάτι της κοινωνίας από ένα άλλο κομμάτι αυτής, η πολιτεία οφείλει να παρέχει προστασία!

Πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για τον θεμελιώδη καταστατικό χάρτη, για την κορωνίδα των πηγών του δικαίου. Δεν γίνεται το Σύνταγμα να μιλάει για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και να μην κατοχυρώνονται συνταγματικά όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως».