Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πιέζει ο Τραμπ για συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων στο Αιγαίο

Πιέζει ο Τραμπ για συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων στο Αιγαίο

Ολέθριοι για την Ελλάδα οι στρατηγικοί σχεδιασμοί των Αμερικάνων

Ενώ ο σουλτάνος στέλνει γεωτρύπανα για έρευνες νότια της Κρήτης

ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΕΙ την Τουρκία η στρατηγική που ακολουθεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις αναλυτών ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει την ελληνική κυβέρνηση να συρθεί σε ένα διάλογο με την Τουρκία για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν ολέθρια για τα εθνικά μας θέματα και βέβαια καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα τολμούσε να διανοηθεί.

Στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση που είχαν οι Ντόναλντ Τραμπ και Ταγίπ Ερντογάν τέθηκε το ζήτημα του μνημονίου ανάμεσα στην Τουρκία και τη Λιβύη αλλά και η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αμερικανός πρόεδρος αντί να αποθαρρύνει τον Ταγίπ Ερντογάν, τον διαβεβαίωσε ότι θα ασκήσει πιέσεις προς την Ελλάδα για τη δρομολόγηση ενός διαλόγου που θα ολοκληρωθεί με συμφωνία συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου.

Την ίδια ώρα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας διαβεβαίωνε ότι η χώρα του θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις σε θαλάσσια οικόπεδα τα οποία προβλέπονται στο μνημόνιο με τη Λιβύη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων η Τουρκία μετά την έγκριση του μνημονίου από τη Βουλή θα προχωρήσει σε γεώτρηση νότια της Κρήτης.

Βέβαια το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα προλάβει να περάσει για έγκριση το μνημόνιο με δεδομένο ότι η κατάσταση στην Τρίπολη της Λιβύης είναι έκρυθμη και οι μισθοφόροι περικύκλωσαν το υπουργείο Οικονομικών και το Προεδρικό Μέγαρο.

Πάντως η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά παραμένει κρίσιμη.

Στην κατεύθυνση αυτή η κυβέρνηση μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, η οποία απλά κατέγραψε τις διαφωνίες σε όλα τα ζητήματα, αποφάσισε τη σύγκλιση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, προκειμένου να ενημερωθούν λεπτομερώς οι εκπρόσωποι των κομμάτων.