Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
"Όχι" Γεννηματά στο ασφαλιστικό: "Η κυβέρνηση κάνει μακιγιάζ στο νόμο Κατρούγκαλου"

"Όχι" Γεννηματά στο ασφαλιστικό: "Η κυβέρνηση κάνει μακιγιάζ στο νόμο Κατρούγκαλου"

Με φόντο τα επεισόδια με τα ΜΑΤ στα νησιά, η Φώφη Γεννηματά ξεκίνησε την ομιλία της στη Βουλή με το προσφυγικό, παρότι η συζήτηση αφορούσε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση και το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί εντός της ημέρας.

«Η διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού είναι ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό», είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αλαλούμ. «Οι επιτάξεις και τα ΜΑΤ δεν λύνουν το πρόβλημα στα νησιά», υποστήριξε ενώ κάλεσε να δείξει την πυγμή της στην Ευρώπη και όχι στους αγανακτισμένους νησιώτες. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκλεισε την αναφορά της λέγοντας ότι ένα σοβαρότατο πρόβλημα εθνικής σημασίας απαιτεί εθνική συνεννόηση.

Στο κύριο κομμάτι της ομιλίας της για το ασφαλιστικό, επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου, απλά του κάνει «μακιγιάζ». Το νέο νομοθέτημα θα μπορούσε να ονομαστεί «νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση», σύμφωνα με την κα. Γεννηματά, που τόνισε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου δεν διορθώνεται, καταργείται. Επεσήμανε δε ότι το Κίνημα Αλλαγής όπως καταψήφισε το νόμο Κατρούγκαλου, έτσι και σήμερα καταψηφίζει το νόμο Κατρούγκαλου-Βρούτση.