Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ν. Μανιαδάκης: Συνεχής η παρουσία του στο Υπ. Υγείας το διάστημα 2010-2014

Ν. Μανιαδάκης: Συνεχής η παρουσία του στο Υπ. Υγείας το διάστημα 2010-2014

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο N. Μανιαδάκης στην τρίτη κατά σειρά ημέρα που βρίσκεται ενώπιον της προανακριτικής Επιτροπής, παραδέχτηκε ότι, επί ηγεσίας του κ. Λοβέρδου, στο υπουργείο Υγείας, είχε διοριστεί στην επιτροπή που είχε αναλάβει τις συζητήσεις με την τρόικα, λέγοντας πως είχε προταθεί από τον Μ. Σαλμά! 

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ραγκούσης, ρώτησε τον Ν. Μανιαδάκη το εξής: Είπατε ότι δεν συνεργαστήκατε με τον Ανδρέα Λοβέρδο, όμως υπάρχει απόφαση και την καταθέτουμε ότι είχατε διοριστεί στην επιτροπή που είχε αναλάβει τις συζητήσεις με την τρόικα επί υπουργίας Λοβέρδου. Τι απαντάτε; Ο κ. Μανιαδάκης, λοιπόν, απάντησε πως ήταν πρόταση του Σαλμά.

Κατόπιν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Γ. Ραγκούσης ρώτησε τον Ν. Μανιαδάκη αν ισχύουν αυτά που είχε καταθέσει, όχι με την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα, στις αρμόδιες δικαστικές αρχές: Ότι δηλαδή την περίοδο 2010-11 ορίστηκε επί υπουργίας Λοβέρδου μέλος 11μελούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Επίσης ότι τον Οκτώβριο του 2010 ορίστηκε από τον Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Νικόλαο Πολύζο πρόεδρος επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Επίσης, ότι τον Φεβρουάριο του 2011 ορίστηκε, πάλι από τον κ. Πολύζο, υπεύθυνος για την μηχανοργάνωση των νοσοκομείων. Η απάντηση που έδωσε ο κ. Μανιαδάκης ήταν ότι πιέστηκε για να τα πει...

Επανερχόμενος στο ζήτημα της σχέσης του με τον Θ. Πλεύρη, ο Ν. Μανιαδάκης δήλωσε ότι  συνεργάστηκε μαζί του και επί υπουργίας Γεωργιάδη και επί Βορίδη. Και πρόσθεσε ότι είχανε συναντήσεις περιοδικά με τον κ. Πλεύρη. Επιπλέον, δήλωσε ότι και οι δύο αυτοί υπουργοί είχαν πολλούς νομικούς συμβούλους και γίνονταν συναντήσεις για κάποιες αποφάσεις, όπως λόγου χάρη για τα θέματα που έθετε η τρόικα. Σε κάποιες από αυτές είχαν τον κ. Πλεύρη, σημείωσε.