Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μητσοτάκης: Βοήθημα για χαμηλοσυνταξιούχους, ΑΜΕΑ, γιατρούς του δημοσίου

Μητσοτάκης: Βοήθημα για χαμηλοσυνταξιούχους, ΑΜΕΑ, γιατρούς του δημοσίου

Τρεις νέες πρωτοβουλίες στο μέτωπο κατά της ακρίβειας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για το ζήτημα.

Ειδικότερα:

  1. Όπως το 2020, έτσι και εφέτος 100.000 ενεργοί υγειονομικοί του ΕΣΥ θα ενισχυθούν με έκτακτη καταβολή μισού μισθού, δηλαδή μέσο ποσό ύψους 900 ευρώ θα τους αποδοθεί αμέσως μέσα στο Δεκέμβριο.
  2. Όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι πρόσθετο βοήθημα 250 ευρώ προσαυξημένο κατά 50 ακόμη για κάθε μέλος της οικογένειας. Αυτό αφορά 800.000 συμπολίτες μας που θα δουν μεγαλύτερη την επόμενη σύνταξη τους. “Είναι μια ανακούφιση, δεν είναι κάτι παραπάνω δεν είναι αυτό που τους αξίζει αλλά είναι μία βοήθεια”, σημείωσε
  3. Το ίδιο επίδομα σε 173.000 πολίτες με αναπηρία. Πρόκειται για τους δικαιούχους του Οργανισμού Πρόνοιας.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για παγκόσμια κρίση τιμών, που συνδέεται με την έξοδο από τα lockdown.

Συμφώνησε με την ΕΚΤ ότι πρόκειται για ένα πρόσκαιρο φαινόμενο που θα αρχίσει να υποχωρεί από το πρώτο τρίμηνο του 2022 και άρα δεν πρέπει να αυξηθούν τα επιτόκια της ΕΚΤ για να μην ανασχεθεί η αναπτυξιακή δυναμική

Διαφώνησε με όσους στην ΕΕ υποστηρίζουν ότι ο πληθωρισμός είναι αποτέλεσμα μίας χαλαρής νομισματικής πολιτικής και έχει πιο μόνιμα χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε ότι υπάρχει μία πλειοδοσία στα ΜΜΕ, γιατί το ζήτημα της ακρίβειας πουλάει, και πως η εικόνα όσον αφορά στην ακρίβεια δεν είναι η πραγματική.

Δήλωσε ότι η χώρα μας έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση στον πληθωρισμό στην Ευρώπη τον Οκτώβριο και υποστήριξε ότι: “Η Ελλάδα πηγαίνει συγκριτικά καλύτερα από πολλές ευρωπαϊκές χώρες για αυτό και το καλάθι των βασικών προϊόντων παραμένει αναλογικά φθηνότερο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες”.