Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Χ. Μαμουλάκης: Στη… Σάμο η έδρα του Συντονιστή Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για την Κρήτη!

Χ. Μαμουλάκης: Στη… Σάμο η έδρα του Συντονιστή Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για την Κρήτη!

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ με δήλωσή του υπογραμμίζει ότι η πρόθεση μεταφοράς της έδρας του Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος, από την Κρήτη στη Σάμο, στο πλαίσιο της δημιουργίας 6 – αντί για 7 όπως ήταν το αναμενόμενο – αποκεντρωμένων διοικήσεων έχει προκαλέσει αναβρασμό σε ολόκληρη την Κρήτη αλλά και εύλογα ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητά της.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του αρμόδιου Υπουργείου, η Κρήτη θα εντάσσεται επιχειρησιακά στο σύμπλεγμα Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, με έδρα την Σάμο. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι ο συντονισμός για οποιοδήποτε περιστατικό της Κρήτης, θα γίνεται από απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων από το σημείο εξέλιξής του – με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

«Μια ακόμα «επιτυχία» του «επιτελικού κράτους» του κ. Μητσοτάκη, βλέπουμε να διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες, με την αψυχολόγητη απόφαση της δημιουργίας 6, αντί για 7, αποκεντρωμένων θέσεων Συντονιστών Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, είναι τεχνικά και επιχειρησιακά εξαιρετικά δύσκολο, έως αδύνατον, να παρακολουθείται η εξέλιξη οποιουδήποτε έκτακτου φαινομένου της Κρήτης, από την Σάμο. Αν συνυπολογιστεί και το ότι η Κρήτη, λόγω των ιδιαίτερων κλιματολογικών χαρακτηριστικών που τη διέπουν, έρχεται αντιμέτωπη με παρατεταμένη  αντιπυρική  περίοδο, υψηλούς δείκτες επικινδυνότητας και μελτέμια μεγάλης διάρκειας, καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτή η απόφαση, μόνο προβλήματα δημιουργεί στην εύρυθμη λειτουργία της Π.Υ. Ελπίζω ότι έστω και την ύστατη στιγμή, το αρμόδιο Υπουργείο θα αντιληφθεί το λάθος του και θα ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων αποκεντρωμένων διοικήσεων, όπου η Κρήτη έχει αυτόνομο ρόλο ως Περιφέρεια. Προσωπικά, σκοπεύω να εξαντλήσω κάθε κοινοβουλευτικό μέσο ελέγχου για να διορθωθεί αυτή η λάθος απόφαση».

Αξίζει να τονιστεί ότι για το θέμα έχει εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση διαμαρτυρίας από την Περιφερειακή Επιτροπή Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.