Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εξεταστική επιτροπή: Live η μάχη στη Βουλή για τις «λίστες Πέτσα» και την Opinion Poll

Εξεταστική επιτροπή: Live η μάχη στη Βουλή για τις «λίστες Πέτσα» και την Opinion Poll

Στη Βουλή ψηφίζεται σήμερα η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις «λίστες Πέτσα» και την Opinion Poll, που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σύμφωνα με το δικαίωμα που χορηγήθηκε στην αντιπολίτευση μετά την τελευταία συνταγματική αναθεώρηση.

«Ναι» στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισαν εγκαίρως ότι θα ψηφίσουν ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση, ενώ χθες και το ΚΙΝΑΛ σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας οριστικοποίησε την εξαρχής θετική θέση που είχε διατυπώσει. Έτσι, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένεται να συγκεντρώσει 141 ψήφους, τη στιγμή που απαιτούνται 120. Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει 86 βουλευτές, το Κίνημα Αλλαγής 22, το ΚΚΕ 15, η Ελληνική Λύση 10 και το ΜέΡΑ25 8.

Διόλου τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται ότι η συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ύστερα από πολλές αναβολές θα γίνει την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στο Παρίσι για την διεθνή διάσκεψη που οργανώνει η γαλλική προεδρία για τη Λιβύη. Έτσι δεν θα αναγκαστεί να απαντήσει στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί, ενώ αργά το απόγευμα θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία. Το μεσημέρι παρέμβαση αναμένεται να κάνει από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένεται να υπογραμμίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ξέσπασμα της πανδημίας βρήκε την ευκαιρία ώστε, επικαλούμενος επιχειρήματα κατάστασης «έκτακτης ανάγκης», να προωθήσει αφειδώς πρωτοφανούς ύψους χρηματοδότηση προς τα ΜΜΕ - περί τα 42 εκατομμύρια ευρώ - και μάλιστα «fast track» με πλήρως αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς αντικειμενικά, μη πολιτικά, κριτήρια (απευθείας διαπραγμάτευση, χωρίς δημοσίευση, πρόσκληση διάρκειας λίγων ημερών κλπ).