Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Έφη Αχτσιόγλου για τις εκκρεμείς συντάξεις: Δεν μπορώ να μάθω στον κ. Βρούτση να είναι σοβαρός

Έφη Αχτσιόγλου για τις εκκρεμείς συντάξεις: Δεν μπορώ να μάθω στον κ. Βρούτση να είναι σοβαρός

Απάντηση στα όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης για τις εκκρεμείς συντάξεις έδωσε η Έφη Αχτσιόγλου. Όπως ανέφερε η πρώην υπουργός Εργασίας "δυστυχώς δεν μπορώ να μάθω στον κ. Βρούτση να είναι σοβαρός".

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Αχτσιόγλου:

"Παραφράζοντας μια παλιά αγγλική λαϊκή σοφία θα έλεγα ότι δυστυχώς δεν μπορώ να μάθω στον κύριο Βρούτση να είναι σοβαρός. Χάνω τον χρόνο μου και ενοχλώ και τον κ. Βρούτση.

Επομένως η απάντησή μου απευθύνεται αποκλειστικά στους πολίτες οι οποίοι δικαιούνται να γνωρίζουν την αλήθεια.

1. Οι ληξιπρόθεσμες συνταξιοδοτικές παροχές στα τέλη Ιουνίου σύμφωνα με τα ίδια τα ταμεία ήταν 107.000 (κύριες, επικουρικές και εφάπαξ) μειωμένες κατά 73% σε σχέση με τις 400.000 που ο κ. Βρούτσης μας παρέδωσε στις αρχές του 2015.

2. Προσβάλλοντας τηνοημοσύνη όλων μας, ο κ Βρούτσης πολλαπλασιάζει κάθε δεύτερη μέρα στα χαρτιά τα νούμερα των εκκρεμών συντάξεων προσθέτοντας απροσδιόριστες «ασφαλιστικές υποθέσεις», δηλαδή οποιοδήποτε ερώτημα υπέβαλλε κάποιος σε ασφαλιστικό ταμείο.

3. Αξίζει να μας πει ωστόσο ο κ. Βρούτσης πόσες συντάξεις έβγαλε ο ίδιος; Ήταν τον Σεπτέμβριο λιγότερες κατά το 1/3 από αυτές που είχαν βγει πέρυσι τον ίδιο μήνα;Μήπως αντί για φτηνά επικοινωνιακά παιχνίδια, θα ήταν καλύτερο να κάτσει να δουλέψει;

4. Γιατί η συνταξιοδοτική δαπάνη είναι τόσο μειωμένη για το 2020 στον Προϋπολογισμό που κατέθεσε; Θα μειώσει συντάξεις ή θα εκδώσει σημαντικά λιγότερες απ’ όσες εκδόθηκαν το 2019;

5. Όσο θόρυβο κι αν κάνει ο κ. Βρούτσης δεν θα τραβήξει την προσοχή από το αντεργατικό του νομοσχέδιο.Διότι δεν μπορεί να θεωρεί ότι αγοράζουμε ως τυχαίο το επικοινωνιακό του σόου, ενώ αύριο συζητείται στην ολομέλεια το νομοσχέδιό του για κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και μείωση μισθών".