Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αλ.Χαρίτσης: Όσοι μιλούν για «ελίτ» ας ακολουθήσουν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα σε μια βάρδιά τους

Αλ.Χαρίτσης: Όσοι μιλούν για «ελίτ» ας ακολουθήσουν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα σε μια βάρδιά τους

«Πρόκειται για μια δήλωση που συγκεφαλαιώνει την αντικοινωνική και ταξική οπτική της ΝΔ», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις δηλώσεις Οικονόμου για προνομιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα

«Σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, χαρακτήρισε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των Δήμων «ελίτ». Πρόκειται για μια δήλωση που συγκεφαλαιώνει την αντικοινωνική και ταξική οπτική της ΝΔ», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «έχω ζήσει από κοντά -από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών- τους αγώνες και τις αγωνίες του κλάδου. Με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάναμε μεγάλη προσπάθεια για ενίσχυση των υπηρεσιών καθαριότητας με τη μεγαλύτερη προκήρυξη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού που έγινε ποτέ, αλλά και με παροχή μέσων ατομικής προστασίας, ανανέωση των μηχανημάτων και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Και ξέρω ότι υπάρχουν πολλά βήματα ακόμα να γίνουν».

Τέλος, πρώην υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι «όσοι θεωρούν ότι μιλάμε για μια «ελίτ» ας κάνουν κάτι πολύ πιο απλό: ας ακολουθήσουν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα σε μια βάρδιά τους. Και μετά ξαναμιλάμε».