Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καταθέτει σήμερα ο Ιωάννης Αγγελής για την υπόθεση Novartis

Καταθέτει σήμερα ο Ιωάννης Αγγελής για την υπόθεση Novartis

Ως μάρτυρας για την υπόθεση Novartis καταθέτει σήμερα (12/9) ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης και συντονιστής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής.

Ο κ. Αγγελής προσέρχεται σήμερα για κατάθεση στον συνάδελφό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, ο οποίος διενεργεί προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του πρώτου για πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Ο ίδιος σκιαγράφησε τον ρόλο που έπαιξε στην υπόθεση ο λεγόμενος «Ρασπούτιν», ο οποίος σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ήταν πολιτικό πρόσωπο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Αγγελής δεν κατονόμασε το πολιτικό πρόσωπο που είναι πίσω από τον Ρασπούτιν αλλά ανέφερε ότι το όνομά του το είχε αποκαλύψει η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής επόπτευε επί τρεις περίπου μήνες την Εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά υπέβαλλε την παραίτηση του από τη θέση αυτή, μετά από διαφωνία για τον τρόπο που διεξάγονταν η έρευνα για τη φαρμακοβιομηχανία.