Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παλιά τους τέχνη προπαγανδιστικό κόσκινο

Παλιά τους τέχνη προπαγανδιστικό κόσκινο

Της Ελένης Τσερεζόλε

 

Με… συνταγή προεκλογική συνεχίζει να κινείται και από τη θέση της κυβέρνησης, η ΝΔ. Αναμασά δηλαδή δήθεν «αποκαλύψεις» περί κατάληψης του κρατικού μηχανισμού από τις… ορδές των μετακλητών του ΣΥΡΙΖΑ, σαν να μην έχει αλλάξει τίποτε και να συνεχίζει να κυβερνά τη χώρα ο Αλέξης Τσίπρας. Παλιά της τέχνη, προπαγανδιστικό κόσκινο της ΝΔ. Στο πλαίσιο αυτό ακριβώς εντάσσεται και η… λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης, απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου –δεν είναι άμοιρη σημασίας η ερώτηση και η απάντηση από τους δύο καθώς παραπέμπει ευθέως σε συνεργασία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, θυμίζοντας τις κυβερνητικές ημέρες του σαμαροβενιζελισμού. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος λοιπόν έθεσε το σχετικό ερώτημα, στο οποίο έσπευσε να απαντήσει ο υπουργός, επιχειρώντας απλά να παραπληροφορήσει, δημιουργώντας εντυπώσεις σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, «17 εκατομμύρια για τους μετακλητούς του ΣΥΡΙΖΑ» –ακριβώς ό,τι έκανε η ΝΔ τα τελευταία πέντε χρόνια, επιχειρώντας με fake news να υπονομεύσει την κυβέρνηση Τσίπρα. Η διαφορά του χθες με το σήμερα, είναι ότι πλέον η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το εφεύρημα του… «επιτελικού κράτους», έχει, μέσα σε χρόνους - ρεκόρ, κτίσει ένα γαλάζιο κράτος, στα μέτρα των «δικών τους παιδιών», των δικών τους προσόντων και όταν αυτά δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του νόμου, πρόβλημα του νόμου! Όμως η κυβέρνηση - ΝΔ συνεχίζει στο προ Ιουλίου μοτίβο: ψέματα, ανακρίβειες, κουτοπονηριές. 

Ετσι, τα στοιχεία του κ. Γεραπετρίτη, όπως εξήγησε, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης  «περιλαμβάνουν και όλους τους μόνιμους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, που δεν διορίστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πολύ παλιότερα, ενώ περιλαμβάνουν ως προς τις αμοιβές, και αυτές των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων», παραποιώντας έτσι την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι με την πραγματικότητα η ΝΔ δεν είχε ποτέ καλές σχέσεις –αρεσκόταν και αρέσκεται στην κατασκευή μιας βολικής πραγματικότητας, επιλέγοντας, προβάλλοντας ό,τι τη συμφέρει. 

Με τη βοήθεια των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ αποκρύπτονται έτσι γεγονότα όπως η… αύξηση των μετακλητών υπαλλήλων, με αυξημένες αποδοχές, με το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και αποσιωπούνται χειροπιαστά γεγονότα, όπως, για παράδειγμα, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τις αποδοχές των μετακλητών και τους αντιμετώπισε, σε αντίθεση με ό,τι γινόταν στο παρελθόν, με πλήρη διαφάνεια. Φυσικά με τέτοιες «λεπτομέρειες» δεν ασχολούνται ούτε τα μεγάλα φιλοκυβερνητικά κανάλια ούτε οι ιστοσελίδες, παρά μόνο μερικές νησίδες ανεξάρτητης ενημέρωσης κόντρα στα ποικίλα «θέλγητρα» της γαλάζιας εξουσίας.