Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η γαλάζια κανονικότητα που τα κάνει όλα αόρατα!

Η γαλάζια κανονικότητα που τα κάνει όλα αόρατα!

Της Ελένης Τσερεζόλε

 

Τα πράγματα είναι απλά. Από τη στιγμή που πλέον η ΝΔ πέτυχε το στόχο της – την ανάληψη της εξουσίας -, και έχει ξεκινήσει να «κάνει παιχνίδι», όλα στον τόπο κυλούν 'ρολόι'. Πλέον οι ιθύνοντες έχουν ανακαλύψει και την κλιματική αλλαγή. Ένα φαινόμενο που εμφατικά αγνοούσαν π.χ. πέρσι όταν σημειωνόταν η εθνική τραγωδία στο Μάτι. Ανακάλυψαν έτσι ότι στη Χαλκιδική σημειώθηκε ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο για το οποίο δεν ευθυνόταν ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας. Ανακάλυψαν επίσης ότι ο κρατικός μηχανισμός (ο ίδιος και επί ΣΥΡΙΖΑ) λειτούργησε άψογα στην πυρκαγιά του Υμηττού. Ανακάλυψαν ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν τιτάνιες μάχες στη φωτιά που δυστυχώς κατέστρεψε μεγάλο τμήμα στο Ελαφονήσι.

Και από κοντά και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που αντιμετωπίζουν πλέον όλα αυτά τα γεγονότα με άλλο μάτι. Με άλλη προοπτική. Και ούτε καν σχολιάζουν πράγματα που είναι βέβαιο ότι αν βρισκόταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα αποτελούσαν κόκκινο πανί. Για παράδειγμα το γεγονός ότι, ενώ έχουν ξεσπάσει σοβαρές πυρκαγιές, ο πρωθυπουργός κάνει διακοπές στην Κρήτη. Και βέβαια το πρόβλημα δεν είναι οι διακοπές του αλλά τα δύο μέτρα και δύο σταθμά. Γιατί, αν στη θέση του Κ. Μητσοτάκη ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, θα είχε ακούσει τα εξ αμάξης για δήθεν αδιαφορία, παχυδερμισμό, ωχαδελφισμό, και άλλα συναφή, όπως άλλωστε διαπιστώσαμε στην περίπτωση του Ματιού πέρσι. Πλέον «δεν φταίνε ο Τσίπρας και η Δούρου», έχουμε εισέλθει σε μία κανονικότητα. Την κανονικότητα της Δεξιάς στη διακυβέρνηση, που προχωράει με γοργά βήματα στο... σφράγισμα της εξουσίας.

Φανταστείτε μόνο να διόριζε ο Τσίπρας τον επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του, στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ. Αχός τεράστιος θα είχε ξεσηκωθεί από τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τους ίδιους ανθρώπους που σήμερα θεωρούν απολύτως κανονικές αυτές τις επιλογές...

Οι ίδιοι ακριβώς που υποβαθμίζουν για παράδειγμα το γεγονός ότι μεσούσης της τουριστικής περιόδου, η Σαμοθράκη παραμένει ακτοπλοϊκά αποκλεισμένη με εγκλωβισμένους τους επισκέπτες της, λόγω βλάβης των πλοίων που συνδέουν το νησί με τον έξω κόσμο. Σήμερα το περιστατικό αντιμετωπίζεται σαν σύνηθες τοπικό πρόβλημα. Φυσικά αν στην διακυβέρνηση βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, τα αφιερώματα «στην προκλητική κυβερνητική ανικανότητα να λύσει το πρόβλημα που εκθέτει διεθνώς την Ελλάδα», την «καταστροφή του τουρισμού», συνοδευόμενα από συνεντεύξεις ντόπιων και τουριστών για τα προβλήματα –από υγείας ως οικονομικά- που αντιμετωπίζουν, κλπ., κλπ., θα διαδέχονταν τον ένα το άλλο, με το θέμα να παίζει «ψηλά».

Αλλά είπαμε. Πλέον ζούμε στην εποχή της γαλάζιας κανονικότητας που τα κάνει όλα αόρατα!