Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δείγματα γραφής

Δείγματα γραφής

ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ γραφής που έχει δώσει μέχρι τώρα η κυβέρνηση δικαιώνουν απόλυτα τους χειρότερους φόβους που είχαν εκφραστεί μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Ιουνίου.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έχει ανάγει τον καθεστωτισμό σε καθημερινή πρακτική, υποβαθμίζει τη λειτουργία της Βουλής καταθέτοντας με τη διαδικασία του επείγοντος, χωρίς να προηγηθεί καμία διαβούλευση σε κρίσιμα νομοσχέδια.

ΚΑΤΑΡΓΕΙ τις ανεξάρτητες αρχές και βεβαίως εκτελεί χωρίς καμία αναστολή τα συμβόλαια με ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους.

ΑΥΤΗ η κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει πολιτικούς συμμάχους. Ακόμα και το ΚΙΝΑΛ, που είχε πρωτοστατήσει στον πόλεμο φθοράς κατά του Αλέξη Τσίπρα, τώρα ανακαλύπτει τί πραγματικά σημαίνει νεοφιλελεύθερη Δεξιά.

ΕΙΝΑΙ τέτοια η εμμονή του Μαξίμου στην εξυπηρέτηση συμφερόντων, που τρομάζει ακόμα και ένα μεγάλο κομμάτι της παραδοσιακής Δεξιάς.

ΒΕΒΑΙΑ στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι οι αντιδράσεις για την κατάργηση του κοινωνικού κράτους, το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και την επιβολή καθεστώτος αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια θα είναι μεγάλες.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ άλλωστε κάνουν τα πάντα προκειμένου να ενισχύσουν τις δυνάμεις καταστολής.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ πλέον που τίθεται επιτακτικά είναι πώς θα αντιδράσει ο λαός και τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε αυτή την απόπειρα εκθεμελίωσης του κράτους και τον περιορισμό των συνταγματικά κατοχυρωμένων δημοκρατικών ελευθεριών.

ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ο Σεπτέμβριος να είναι θερμός, παρά το γεγονός ότι διάφορα μεγαλόσχημα κυβερνητικά στελέχη προεξοφλούν ότι οι αντιδράσεις θα είναι ελεγχόμενες.