Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αλ. Χαρίτσης: Δεν πρέπει να επιστρέψουμε σε πολιτικές δημοσιονομικού εκτροχιασμού

Αλ. Χαρίτσης: Δεν πρέπει να επιστρέψουμε σε πολιτικές δημοσιονομικού εκτροχιασμού

Για τις επερχόμενες «ιστορικές εκλογές» μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο του Alpha98,9 και την εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας και π. υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε στο δίλημμα των εκλογών του Ιουλίου, ένα δίλημμα το οποίο έχει να κάνει με την επιλογή μεταξύ καταστροφικών πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση και μιας πολιτικής που έχει αποδείξει έμπρακτα ότι μπορεί να πάει τη χώρα μπροστά. 

«Οι πολίτες ψηφίζουν με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Ψηφίζουν για όσα θα ακολουθήσουν. Οι εκλογές του Ιούλη δεν είναι εκλογές που αφορούν μόνο την επόμενη τετραετία, αλλά θα δώσουν την πολιτική κατεύθυνση για τα επόμενα πολλά χρόνια. Οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν στο δίλημμα που λέει να επιστρέψουμε σε επιλογές που αποδεδειγμένα ήταν καταστροφικές για τη χώρα, που βύθισαν την ελληνική οικονομία και κοινωνία σε βαθιά κρίση για περισσότερα από δέκα χρόνια ή να εμπιστευτούν μια κυβέρνηση που κατάφερε να επαναφέρει την ανάπτυξη, που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και που στήριξε αυτούς που πραγματικά το είχαν ανάγκη με μέτρα ελάφρυνσης. Αυτή τη θετική πορεία πρέπει να τη διαφυλάξουμε.

Δεν πρέπει να επιστρέψουμε σε πολιτικές δημοσιονομικού εκτροχιασμού», είπε ο Α. Χαρίτσης συμπληρώνοντας: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξασφαλίσει τη συνέχεια της αναπτυξιακής πορείας της χώρας σε συνδυασμό φυσικά με τη θεσμοθέτηση μέτρων προστασίας και ελάφρυνσης των μικρομεσαίων στρωμάτων».

Τέλος, ερωτηθείς για τα έργα που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Πέρα από τα μεγάλα έργα που έγιναν, προσπαθήσαμε και καταφέραμε να ξεκολλήσουμε σημαντικά έργα για τις τοπικές κοινωνίες, όπως δίκτυα άρδευσης, ύδρευσης και αποχέτευσης, σχολεία, παιδικές χαρές».