Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γιατί Αριστερά;

Γιατί Αριστερά;

Από την Κυριακάτικη Kontra News

 

Διανύουμε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, όπου οι αποφάσεις που θα πάρουμε πρόκειται να καθορίσουν την καθημερινή μας ζωή. Αυτές είναι οι εκλογές. Αυτές είναι πάντα οι εκλογές, τώρα όμως υπάρχει και ένας πρόσθετος λόγος: οφείλουμε να δικαιώσουμε τον εαυτό μας για τις μάχες που δώσαμε τόσο προσωπικά όσο και συλλογικά ως μέλη μίας κοινωνίας που βίωσε τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων. 

 

Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς πως τα χρόνια που πέρασαν αγωνιστήκαμε, εργαστήκαμε σκληρά και στηρίξαμε τη χώρα, ανταποκρινόμενοι σε φορολογία που μας δυσκόλεψε. Τι έκανε όμως η κυβέρνηση αυτά τα χρόνια; Φρόντισε για την υγεία μας, για την αυτονόητη πρόσβαση κάθε πολίτη στα νοσοκομεία, που όμως δεν υπήρχε πριν. Φρόντισε για την παιδεία μας, καταργώντας κάθε διαχωρισμό, μεριμνώντας για ισότιμη πρόσβαση και εντάσσοντας δασκάλους ειδικής αγωγής στα σχολεία. Διασφάλισε συνθήκες στην εργασία μας, καταργώντας τον απαράδεκτο υποκατώτο μισθό. ‘Εκανε πράξη την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Επιτέλους, επιλύθηκε το άδικο ζήτημα της ιθαγένειας για χιλιάδες συμπολίτες μας. Καλλιέργησε νοοτροπίες ώστε η διαφορετικότητα να γίνεται σεβαστή στην πράξη. Δεν είναι προεκλογικές επισημάνσεις αυτές αλλά εξαιρετικά σημαντικές εφαρμογές που έγιναν στην κοινωνία. Και δεν είναι μόνο αυτές.

 

 

Καταφέραμε να ξεπεράσουμε την κρίση, δίνοντας καθημερινές μάχες, πρώτα από όλα εμείς, οι πολίτες με τους κόπους μας. Και σταδιακά άρχισαν να ανοίγουν θέσεις εργασίας, να διευρύνονται οι δυνατότητες για τους νέους, να ενισχύονται νέες επιχειρήσεις, να γίνονται ξανά επενδύσεις, να υπάρχουν διευκολύνσεις στη φορολογία. Και όλοι αρχίσαμε να χαμογελάμε, συγκρατημένα ίσως ακόμα αλλά χαμογελάσαμε. Διότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα. Με την πάροδο του χρόνου και τις παροχές που άρχισαν να δίνονται νιώσαμε ότι η κυβέρνηση αναγνώρισε τις προσπάθειές μας, αναγνώρισε ότι μέσα από την εργασία μας, τις στερήσεις μας αλλά συνάμα τις αντοχές μας και το πάθος για τη συνέχεια, καταφέραμε όλοι μαζί να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Κουραστήκαμε αλλά τα καταφέραμε. Και η νίκη αυτή ήταν η πιο μεγάλη.

Αλήθεια, δεν αξίζουμε να ζήσουμε καλύτερες ημέρες, δημιουργικότερες ημέρες, ομορφότερες ημέρες, για τις οποίες εμείς παλέψαμε; Επισημαίνουμε παγκοσμίως την ανάγκη προοδευτικής συγκρότησης όλου του πλανήτη που έχει ακόμα πολλά να μάθει για την οικολογία, τον πολιτισμό, το σεβασμό, για έναν κόσμο δίκαιο, χωρίς ανισότητες. Προχωράμε ουσιαστικά όμως τα τελευταία χρόνια, εμβαθύνοντας και κάνοντας πράξη καθένα από τα παραπάνω θεμελιώδη. Γιατί να κάνουμε βήματα προς τα πίσω; Η μνήμη δεν μπορεί να αλλοιώνεται τόσο γρήγορα, όσο καιρός και ας περάσει. Ας μην ξεχνάμε τα παλαιότερα χρόνια, έχοντας στις σκέψεις μας κάποιες πιο πρόσφατες δύσκολες στιγμές. Ο κόσμος πάει μπροστά, δεν μπορεί να κινηθεί στις γραμμές της συντήρησης, οφείλουμε στους εαυτούς μας να κάνουμε επιλογές που θα προσωρήσουν τη χώρα μπροστά. Γι’ αυτό Αριστερά. Αξίζουμε να βιώσουμε την αριστερή διακυβέρνηση έξω από τα μνημόνια, τότε πραγματικά μπορούμε να την αξιολογήσουμε και να δούμε όλα όσα οραματιστήκαμε να γίνονται πραγματικά. Και ήταν ήδη πολλά τα δείγματα που είχαμε έως τώρα, είναι άδικο να τα ξεχνάμε και είναι τόσο σημαντικό δώσουμε τη δυνατότητα να τα βελτιώσουμε και να τα αναπτύξουμε. Γι’ αυτό επιμένουμε, είναι συναισθηματικό, είναι ουσιαστικό, είναι αναγκαίο για τη ζωή μας.

Τζένη

Της Ευγενίας (Τζένη) Αρσένη - Υποψήφια Βουλευτής Β’ Πειραιώς ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας