Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Π. Σκουρλέτης: Μπορούμε να είμαστε η 1η επιλογή στην κάλπη της 7ης Ιουλίου

Π. Σκουρλέτης: Μπορούμε να είμαστε η 1η επιλογή στην κάλπη της 7ης Ιουλίου

Την πεποίθησή του πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι η πρώτη επιλογή των πολιτών στις κάλπες των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου εξέφρασε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "ΒΗΜΑ", ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως είναι "πολιτικά εφικτό" να αντραπεί η κατάσταση και να μην βγει η Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα στις εκλογές. Παρότι είναι μαθηματικά δύσκολο, όπως επεσήμανε, "ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τις σχέσεις του με μεγάλα τμήματα της κοινωνίας, επομένως οι προβλέψεις μπορούν να αντραπούν.

Σε ερώτηση για το τι έφταιξε και επήλθε η ήττα στις ευρωεκλογές, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε πως "ο βασικότερος παράγοντας ήταν ότι μετά τον αναγκαίο συμβιβασμό του 2015 ήμασταν υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε μια πολιτική της οποίας δεν είχαμε την πατρότητα και που γνωρίζαμε, εκ των προτέρων, ότι θα είχε αρνητικό κοινωνικό αντίκτυπο".

Όσον αφορά τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, σχολίασε πως είναι "λάθος να προσεγγίζονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές στη βάση των γενικότερων πολιτικών διλημμάτων και των επίδικων της κεντρικής πολιτικής σκηνής".

Παράλληλα, έκανε λόγο για "διαμόρφωση μιας νέας αντιαριστερής κουλτούρας στον τόπο", την οποία καλλιεργεί "ένας μεγάλος αριθμός στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, που προέρχονται από τον χώρο της Ακροδεξιά". φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον τρόπο που πολιτεύτηκαν απέναντι στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Σκουρλέτης δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις πιέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ εξ αριστερών του, δηλαδή τον κ. Βαρουφάκη, εκφράζοντας την θλίψη του για τις απόψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, σχολιάζοντας πως "το πολιτικό στίγμα του κ. Βαρουφάκη μάλλον το διαμορφώνει ένας άκρατος υποκειμενισμός".