Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους

ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ότι ο σκληρός δικομματισμός επανέρχεται δριμύτερος ενισχύουν τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

ΣΥΜΦΩΝΑ με τις μετρήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει συσπείρωση που μπορεί να τον οδηγήσει σε ποσοστά ακόμα και πάνω από το 30%.

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ είναι και η εικόνα που παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία, η οποία εμφανίζεται να κερδίζει το στοίχημα της αυτοδυναμίας.

ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ μικρά κόμματα, που εμφανίστηκαν την περίοδο των μνημονίων, εξαφανίζονται ως διά μαγείας από τον πολιτικό χάρτη. Καμμένος και Θεοδωράκης πέρασαν επίσημα στην αποστρατεία. Ο Λεβέντης δίνει τη μάχη της επιβίωσης, ενώ ο Μιχαλολιάκος βλέπει τη Χρυσή Αυγή να καταρρέει.

ΕΝΑ νέο σκηνικό διαμορφώνεται, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία να κυριαρχούν στην Κεντροαριστερά και την Κεντροδεξιά. Ακόμα και το ΚΙΝΑΛ της Φώφης Γεννηματά πιέζεται επικίνδυνα και μετά τις εκλογές δεν θα έχει κανένα ρόλο.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ που διαμορφώνεται στο πολιτικό σκηνικό με την κυριαρχία των δύο μεγάλων παρατάξεων φέρει προ των ευθυνών τους τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΟΙ ΔΥΟ πολιτικοί αρχηγοί οφείλουν να αντιληφθούν τις ανάγκες του ελληνικού λαού και να παλέψουν για να βγάλουν τη χώρα στο ξέφωτο.

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ περίπτωση, ακόμα και οι μεγάλες παρατάξεις θα έχουν τη τύχη των κομμάτων που εξαφανίστηκαν από τον πολιτικό χάρτη.