Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Επικίνδυνες καταστάσεις…

Επικίνδυνες καταστάσεις…

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στην Τουρκία είναι δραματικές σε όλα τα επίπεδα.

Ο ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ είναι εγκλωβισμένος στην κυριολεξία και επιχειρεί να διαχειριστεί την κρίση που προκαλεί η αγορά των S-400 από την Ρωσία και τις οικονομικές συνέπειες της ρήξης με τους Αμερικανούς.

ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ οίκοι αξιολόγησης προεξοφλούν καταστροφικές εξελίξεις στην Τουρκική Οικονομία και στην περίπτωση γενικευμένης ρήξης με τους Αμερικανούς είναι αμφίβολο αν η Τουρκία μπορεί να ανταποκριθεί στις πληρωμές των ομολόγων που λήγουν τον Ιούλιο.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, κυβέρνηση και αντιπολίτευση παρακολουθούν με αγωνία τις δραματικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα.

ΓΙΑΤΙ η Ελλάδα δεν έχει απολύτως κανένα συμφέρον από την αποσταθεροποίηση της Τουρκίας.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ μια τέτοια εξέλιξη εγκυμονεί κινδύνους γιατί, ακόμα και στην περίπτωση που η Τουρκική Οικονομία βουλιάξει υπό το βάρος των αμερικανικών αντιμέτρων, η Τουρκία παραμένει μια ισχυρή στρατιωτικά περιφερειακή δύναμη.

ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ο Ερντογάν να επιχειρήσει εξαγωγή της κρίσης, δεν αποκλείεται.

ΕΞΑΛΛΟΥ η δραματοποίηση της κατάστασης από τον ίδιο, με σύγκλιση Εκτάκτου Υπουργικού Συμβουλίου και ακύρωση των προεκλογικών συγκεντρώσεων για τις επαναληπτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, αποκαλύπτουν ότι στα σχέδιά του περιλαμβάνεται και το ενδεχόμενο παραγωγής κρίσεων στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα επιχειρήσει να δημιουργήσει ένα γεγονός για να αναγκάσει τους Αμερικανούς να διαπραγματευτούν μαζί του, τόσο για τους S-400 όσο και για την παράδοση των μαχητικών F35.

ΤΑ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΑ χτυπήματα που δέχεται ο σουλτάνος τον καθιστούν απρόβλεπτο και επικίνδυνο.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ η Ελλάδα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε τουρκική προβοκάτσια.