Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μεγάλη αποκάλυψη στην κυριακάτικη Kontra News: Όλα τα ονόματα των υποψηφίων της Ν.Δ.

Μεγάλη αποκάλυψη στην κυριακάτικη Kontra News: Όλα τα ονόματα των υποψηφίων της Ν.Δ.

Μη χάσετε στην κυριακάτικη Kontra News που κυκλοφορεί τις λίστες με τους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη τη χώρα.

Αναλυτικά όλα τα ονόµατα των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας

• Ποιους φέρνει, ποιους κόβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

•Αλλάζουν ή όχι οι ισορροπίες στο κόµµα;

• Υπάρχει ανανέωση;

Κανείς δεν µπορεί να αποκλείσει προσθαφαιρέσεις προσώπων - και άρα ανατροπές - της τελευταίας στιγµής.

Του Γιάννη Αναγνώστου

 

Αντίστροφα µετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ και επιθυµία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να εξαντλήσει κάθε χρονικό περιθώριο µέχρι να «κλειδώσει» τους υποψήφιους βουλευτές για τις κάλπες της 7ης Ιουλίου. Αυτό σηµαίνει ότι κανείς δεν µπορεί να αποκλείσει προσθαφαιρέσεις προσώπων - και άρα ανατροπές - της τελευταίας στιγµής. Με βάση τα µέχρι στιγµής δεδοµένα, τα οριστικά ψηφοδέλτια της ΝΔ αναµένεται να δηµοσιοποιηθούν έως το τέλος της προσεχούς εβδοµάδας.

Το σίγουρο επιπλέον είναι ότι τον σταυρό θα διεκδικήσουν στις 7 Ιουλίου (και) τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές, οι οποίοι έχασαν το στοίχηµα της ευρωκάλπης, όµως, κατά τη ΝΔ, έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν το προσδοκώµενο από την αξιωµατική αντιπολίτευση άνοιγµα στους ψηφοφόρους που κινούνται σε ένα ευρύτερο πολιτικό φάσµα.

Ειδικότερα ανακοινώθηκαν επισήµως οι υποψηφιότητες του πρώην βουλευτή, προερχόµενου από το Ποτάµι, Γιώργου Αµυρά (στα Ιωάννινα), της Τόνιας Αράχωβα (στην Αιτωλοακαρνανία), η οποία επελέγη από το µητρώο στελεχών, και του καθηγητή Δηµήτρη Καιρίδη (στον Βόρειο Τοµέα της Β' Αθήνας).

Πηγές της Πειραιώς σχολίαζαν συγκεκριµένα ότι οι τρεις νέες υποψηφιότητες σηµατοδοτούν ένα άνοιγµα «σε ευρύτερους πολιτικούς χώρους αλλά και στην κοινωνία των πολιτών».

Σχετικά µε τα πρόσωπα που δεν ήταν στη ΝΔ, θα πολιτευτούν ως: ο Ιάσονας Φωτήλας και ο Χάρης Θεοχάρης θα διεκδικήσουν τώρα την επανεκλογή τους σε Αχαΐα και Νότιο Τοµέα Αθήνας αντίστοιχα, όπου θα είναι υποψήφιος και ο Γρηγόρης Ψαριανός. Επίσης, ο Γιώργος Κατσιαντώνης και Γιάννης Καλλιάνος, οι δύο πρώην της Ένωσης Κεντρώων θα πολιτευτούν στη Λάρισα και το Νότιο Τοµέα Αθήνας αντίστοιχα. Στη Β’ Θεσσαλονίκης ενδέχεται, επίσης, να διεκδικήσει την επανεκλογή του ο Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος είχε ανεξαρτητοποιηθεί από τους ΑΝΕΛ και βρέθηκε στη ΝΔ. Ο Πέτρος Τατσόπουλος, επίσης, ήταν ένα από τα πρώτα πρόσωπα που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά τους µε τη ΝΔ στο Βόρειο Τοµέα Αθήνας

Επίσης, στο Νότιο Τοµέα Αθήνας θα είναι υποψήφιοι δύο πρωταθλητές Ευρώπης, σε διαφορετικά αθλήµατα: ο Δηµήτρης Παπανικολάου από το µπάσκετ και ο Τάκης Φύσσας από το ποδόσφαιρο.

Υποψήφιοι, επίσης, µε τη ΝΔ θα είναι αρκετοί δηµοσιογράφοι: ο Αντώνης Πανούτσος και ο Γιάννης Λοβέρδος (Δυτικός Τοµέας Αθήνας, όπου θα είναι υποψήφιος και ο Κυρ. Μητσοτάκης), ο Μπάµπης Παπαδηµητρίου (Νότιος Τοµέας Αθήνας), ο Δηµήτρης Μαρκόπουλος (Β’ Πειραιά) και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος (Α’ Αθήνας).

Ακόµη ο Θόδωρος Ρουσόπουλος (Βόρειος Τοµέας Αθήνας) και η Φωτεινή Πιπιλή (Α’ Αθήνας).

Σύµφωνα µε τα όσα είναι γνωστά µέχρι σήµερα και µε δεδοµένο ότι όσοι από τους εν ενεργεία βουλευτές το επιθυµούν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, η ανθρωπογεωγραφία στα ψηφοδέλτια της κεντροδεξιάς παράταξης έχει ως εξής:

Α’ Αθήνας: Άγγελος Συρίγος, Βασίλης Κικίλιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Νικήτας Κακλαµάνης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Σοφία Νικολάου, Δηµήτρης Ιατρίδης, Θάνος Πλεύρης, Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, Αλεξάνδρα Χαριτάτου, Φωτεινή Πιπιλή, Δηµήτρης Τσιόδρας, Σοφία Λουκέρη και Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Β’ Αθήνας - Βόρειος Τοµέας: Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Κουµουτσάκος, Νίκη Κεραµέως, Θόδωρος Ρουσόπουλος, Σάκης Ιωαννίδης, Μανώλης Γραφάκος, Βασίλης Ξυπολυτάς, Νίκος Ρωµανός, Ζωή Ράπτη, Πέτρος Τατσόπουλος, Ιωάννα Καλαντζάκου, Νίκος Κωστόπουλος και Φώτης Καρύδας.

Β’ Αθήνας - Δυτικός Τοµέας: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γεράσιµος Γιακουµάτος, Δηµήτρης Μαραβέλιας, Δηµήτρης Καλογερόπουλος, Αντώνης Πανούτσος, Γιάννης Λοβέρδος.

Β’ Αθήνας - Νότιος Τοµέας: Νίκος Δένδιας, Χάρης Θεοχάρης, Τάσος Γαϊτάνης, Γιάννης Καλλιάνος, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Βασίλης Σπανάκης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Διονύσης Χατζηδάκης, Βασίλης Ανδρικόπουλος, Γρηγόρης Ψαριανός, Μπάµπης Παπαδηµητρίου, Δηµήτρης Παπανικολάου, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, Τέλης Αϊβαλιώτης, Άννα Καραµανλή, Σοφία Βούλτεψη, Θεοδώρα Πάλλη, Έµη Λιβανίου, Ιωάννα Γκελεστάθη, Ρένα Βασιλάκη, ενώ αναµένεται η ανακοίνωση για άλλες τρεις κυρίες.

Ο συνωστισµός που υπάρχει στη συγκεκριµένη Περιφέρεια, είναι ενδεικτικός της υπερπροσφοράς υποψηφίων, όταν στην Κουµουνδούρου αδυνατούν να βρουν πρόσωπα για να κλείσουν τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας, οι προτεινόµενοι από τις τοπικές οργανώσεις του κυβερνώντος κόµµατος, δεν δέχονται να δώσουν τη µάχη των εθνικών εκλογών και να συµπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια.

Μάλιστα, λόγω της ποσόστωσης για τις γυναίκες (40%), στο Νότιο Τοµέα της Β’ Αθήνας, επειδή το σύνολο των υποψηφίων που θα περιλαµβάνει το ψηφοδέλτιο ανέρχεται σε 22, εκ των οποίων 13 άντρες και 9 γυναίκες, έχει ήδη ανακοινωθεί ένας παραπάνω απ' ό,τι προβλέπει η νοµοθεσία, ενώ αναµένεται και δεύτερος. Για αυτό, ίσως για έναν ή δύο υποψήφιους απαιτηθεί το κόψιµο ή, το πιθανότερο, η µετακίνηση σε άλλη περιφέρεια.

Περιφέρεια Αττικής, Ανατολικός Τοµέας: Γιώργος Βλάχος, Μάκης Βορίδης, Γιωργία Μαρτίνου, Βασίλης Οικονόµου, Βάσω Κόλλια, Τάκης Φύσσας, Χαρά Ξάνθη.

Περιφέρεια Αττικής, Δυτικός Τοµέας: Θανάσης Μπούρας, Γιώργος Κώτσηρας.

Α΄Πειραιά: Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Μελάς, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Τάσος Αβραντίνης.

Β’ Πειραιά: Δηµήτρης Μαρκόπουλος, Χριστίνα Τσιλιγγίρη.

Α΄Θεσσαλονίκης: Δηµήτρης Σταµάτης, Βίκυ Νάκου.

Καβάλας: Μακάριος Λαζαρίδης.

Κυκλάδων: Φίλιππος Φόρτωµας.

Δωδεκάνησα: Τώνια Μοροπούλου, Αντώνης Γιαννικουρής.

Σερρών: Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ηλείας: Γιώργος Κοντογιάννης.

Αργολίδας: Ελένη Παναγιωτοπούλου.

Αιτωλοακαρνανίας: Βασίλης Φεύγας, Σπήλιος Λιβανός.

Επίσης, θα τοποθετηθούν στα ψηφοδέλτια και πρόσωπα που πήγαν καλά στις ευρωεκλογές, όπως π.χ. ο Γιώργος Ξηραδάκης, ο Δηµήτρης Μελάς, ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, η Βασιλική Λαζαράκου (πιθανότατα στο βόρειο τοµέα της Β΄ Αθηνών), η Ελισσάβετ Κυρίτση που χαρακτηρίζεται και ευχάριστη έκπληξη και η Βίκυ Φλέσσα (ίσως Αργολίδα).

Η τριχοτοµηµένη Β΄Αθηνών Η τριχοτόµηση της Β΄ Αθηνών δηµιούργησε νέα δεδοµένα για τους υποψηφίους, αλλά διευκόλυνε κατά πολύ τους σχεδιασµούς βασικά των έµπειρων και παλαιών βουλευτών. Στον Βόρειο Τοµέα της Β’ Αθήνας θα διεκδικήσουν την εκλογή τους, οι δυο αντιπρόεδροι της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης και Αδωνις Γεωργιάδης, αλλά και ο τοµεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουµουτσάκος, η Νίκη Κεραµέως, ο Σάκης Ιωαννίδης, ο Βασίλης Ξυπολυτάς, η Ζωή Ράπτη, ο Μανώλης Γραφάκος, ο Νίκος Κωστόπουλος, ο Νίκος Ρωµανός. Στη λίστα θα είναι ο δηµοσιογράφος Φώτης Καρύδας, ο Αντώνης Χονδρονίκος, ο Τάσος Καρανδρέας, ο Γιάννης Κούτρας και η Ινέτζη Δηµητρακάκη.

Στον Νότιο Τοµέα υποψήφιος θα είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας, η αναπληρώτρια τοµεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής Σοφία Βούλτεψη, η αναπληρώτρια τοµεάρχης Αθλητισµού Άννα Καραµανλή, ο δήµαρχος Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Τάκης Φύσσας, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Βασίλης Σπανάκης, ο Τάσος Γαϊτάνης, η Ντόρα Πάλλη, ο Γιάννης Καλλιάνος, µάλλον ο δήµαρχος Δάφνης και Υµηττού Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο Βασίλης Ανδρικόπουλος, αλλά και ο πρώην υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Στον Δυτικό Τοµέα, υποψήφιος εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη λίστα θα είναι ο Γεράσιµος Γιακουµάτος και όπως ανακοίνωσε προ ηµερών και ο τοµεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Οι δηµοσιογράφοι Αντώνης Πανούτσος και Γιάννης Λοβέρδος, ενώ συζητούνται τα ονόµατα του Δηµήτρη Μαραβέλια και του Μπάµπη Καούκη.

Α΄Αθηνών Στην Α’ Αθηνών, η πιο ηχηρή κίνηση είναι η µετακίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη στα Χανιά. Εκτός από τους εν ενεργεία βουλευτές, Ολγα Κεφαλογιάννη, Βασίλη Κικίλια και Νικήτα Κακλαµάνη, οι οποίοι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, στη µάχη του σταυρού θα ριχθούν ο Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος θα µετακινηθεί από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο πρώην βουλευτής Θάνος Πλεύρης, η Φωτεινή Πιπιλή, ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης και ο Δηµήτρης Ιατρίδης. Επίσης, από το Μητρώο Στελεχών θα συµµετάσχουν ο οικονοµολόγος Θανάσης Πηλιούνης και η δικηγόρος Σοφία Νικολάου.

Στην Αττική και στον Πειραιά Στην Ανατολική Ατττική οι βουλευτές Γιώργος Βλάχος, Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου και Βασίλης Οικονόµου, η πολιτική επιστήµονας Βάσω Κόλλια, η δηµοσιογράφος Χαρά Ξάνθη. Στην Δυτική Αττική ο βουλευτής Θανάσης Μπούρας και ο πρώην γραµµατέας Επιστηµονικών Φορέων, Γιώργος Κώτσηρας. Στις περιφέρειες της Αττικής θα είναι υποψήφιος και ο Νίκος Καντερές, ο Ανδρέας Τσώκος, ο Γιώργος Κώτσηρας, ο Νίκος Σοφιανός, η Ευρώπη Κοσµίδη και η Βάσω Κόλλια. Επίσης, προστίθενται από το Μητρώο Στελεχών ο φαρµακοποιός Ρουσλάν Μπουντζάν και ο Γιώργος Δηµητρακόπουλος, επίκουρος καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήµιο. Εσχάτως συζητείται και το όνοµα του αυτοδιοικητικού στελέχους Πέτρου Πουλάκη.

Α’ Πειραιώς Στην Α’ Πειραιώς θα είναι και πάλι υποψήφιοι ο νυν βουλευτής Κώστας Κατσαφάδος –αποχώρησε ο πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος- ενώ πιθανές θεωρούνται οι υποψηφιότητες του επιχειρηµατία Χριστόφορου Μπουτσικάκη (στενή σχέση µε Ντόρα Μπακογιάννη), του πρώην πολιτευτή του Ποταµιού Τάσου Αβραντίνη, της δικηγόρου Ζωής Ρούσου και της Μαρίας Καλαγιά. Συζητείται ακόµη η υποψηφιότητα του προέδρου της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη. Ακόµη θα τοποθετηθούν στη λίστα δύο νεαρά στελέχη, προερχόµενα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Γιάννης Μελάς και Σταυρούλα Αντωνάκου, ενώ ερωτηµατικό υπάρχει για την Νόνη Δούνια. Από το Μητρώο Στελεχών φαίνεται ότι θα συµπληρώσει το ψηφοδέλτιο ο Γιώργος Λεούσης, πρόεδρος της Β’ Υγειονοµ. Περιφέρειας.

Β’ Πειραιώς Στη Β’ Πειραιώς, µάλλον εκτός λίστας θα είναι ο Γιάννης Τραγάκης και σίγουρα ο Τάσος Νεράντζης και θα µπουν, ο γιατρός και πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Μιχάλης Λιβανός, ο δηµοσιογράφος Δηµήτρης Μαρκόπουλος. Επίσης ακούγονται τα ονόµατα του δικηγόρου και πρώην στελέχους της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παλευρατζή, της δηµοσιογράφου Εύας Ζαχιώτη, της Ελένης Κριτσιδήµα, καθώς και του Τάσου Μύτογλου, από το Μητρώο Στελεχών. Εσχάτως ακούγεται και το όνοµα της Αντζελας Γκερέκου.

 

Οι υποψήφιοι της ΝΔ στις µονοεδρικές

 

 

Ο στόχος της ΝΔ είναι σαφής: να κερδίσει όλες τις µονοεδρικές περιφέρειες, στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε κατά κράτος και ειδικά τον Σεπτέµβριο του 2015 κέρδισε 5 έναντι 2 της ΝΔ (Κώστας Κοντογεώργος στην Ευρυτανία και ο Θανάσης Καββαδάς στη Λευκάδα).

Ευρυτανία: Πλην του νυν βουλευτή Κώστα Κοντογεώργου, ο οποίος θα είναι πάλι υποψήφιος, το ψηφοδέλτιο έχει κλείσει µε τις υποψηφιότητες του προέδρου του Δηµοτικού Συµβουλίου Καρπενησίου και νέου επιχειρηµατία, Κλεοµένη Λάππα, αλλά και της πλαστικής χειρουργού και προερχόµενης από το Μητρώο Στελεχών, Τζίνας Οικονόµου.

Λευκάδα: Υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς, ενώ λέγεται ότι µπορεί να υπάρχουν δύο υποψηφιότητες γένους θηλυκού: της γιατρού Γεωργίας Αυγερινού, που ήταν υποψήφια και το 2015, και αναζητείται µία ακόµα. Αν δεν προκριθεί η λύση µε τις δύο γυναίκες υποψήφιες, ενδιαφέρονται ο πρώην βουλευτής Ξενοφών Βεργίνης, ο αναπληρωτής γραµµατέας Ποιότητας Ζωής Βασίλης Παπαχρήστος, αλλά και ο πολιτευτής Βασίλης Μελάς.

Κεφαλονιά: Δυνατή είναι η υποψηφιότητα του Παύλου Παπαδάτου, ο οποίος πρόσφατα µάλιστα παρουσίασε στην Αθήνα το καινούργιο βιβλίο του µε πάνελ την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Παναγιώτη Πικραµµένο και τον Κωστή Χατζηδάκη. Στίγµα ανανέωσης θεωρείται µια δυνητική υποψηφιότητα του αντιδηµάρχου Ραφήνας και πρώην µέλους της ΠΕ Γιώργου Κοκκόλη, ενώ ακούγεται και το όνοµα του Χαράλαµπου Λυκούδη. Στην Κεφαλονιά, όµως, αναζητείται και γυναικείο όνοµα. Είχε ακουστεί τα όνοµα της ολυµπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, αλλά δεν έχει «κλειδώσει» κάτι προσώρας.

ΖάκυνθΟΣ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της ξενοδόχου Χριστίνας Τετράδη που θεωρείται δυνατή και µπορεί να «χτυπήσει» τον πρώην υπουργό Σταύρο Κοντονή. Ακούγεται, δε, εκ νέου το όνοµα του πρώην δηµάρχου και πολιτευτή Διονύση Ακτύπη, του δηµοσιογράφου Φίλιππου Συνετού, αλλά και του ψυχιάτρου Τάσου Καλόφωνου.

Φωκίδα: Η πρώην βουλευτής της ΝΔ Ασπασία Μανδρέκα θέλει να επιδιώξει την επανεκλογή της, ενώ τον ίδιο στόχο έχει και ο άλλοτε υφυπουργός Γιάννης Μπούγας, ο οποίος λέγεται πως επανακάµπτει. Πρόσωπο από τη νέα γενιά φαίνεται πως θα είναι ο Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο οποίος ήταν υποψήφιος και το 2015.

Γρεβενά: Ο Τιµολέων Κοψαχείλης κατάφερε τον Ιανουάριο του 2015 να κερδίσει την έδρα, αλλά την έχασε στις δεύτερες εκλογές του Σεπτεµβρίου. Ενδιαφέρεται να είναι εκ νέου υποψήφιος, αν και λέγεται ότι µπορεί εν τέλει να είναι ο Θανάσης Σταυρόπουλος, ο οποίος είναι ανιψιός του. Ακούγεται έντονα, ακόµα, το όνοµα του δικηγόρου Ανδρέα Πάτση, ο οποίος δραστηριοποιείται έντονα στην περιοχή, αλλά και αυτό του Χρήστου Βλαχοκώστα, ο οποίος είναι αναπληρωτής γραµµατέας Οργανωτικού και υπεύθυνος για την επιµόρφωση των στελεχών της ΝΔ. Αναζητείται, δε, γυναικεία υποψηφιότητα στον νοµό, αν και εκτιµάται ότι θα προέρχεται από τη Δεσκάτη.

ΣάµΟΣ: Υποψήφιος θα είναι ο καθηγητής Ιατρικής Χριστόδουλος Στεφανάδης και δεν αποκλείεται να είναι στη λίστα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Μιχάλης Αγγελόπουλος. Κλειδωµένη θεωρείται και η υποψηφιότητα της δηµοτικής συµβούλου Σάµου, Ιωάννας Καραγιάννη. Ακόµα, ακούγεται ο δηµοτικός σύµβουλος Νίκος Στεφανής, αλλά και ο γιατρός και πρώην συντονιστής του ΚΥΤ Σάµου, Μάνος Λογοθέτης.

 

Η µάχη της Θεσσαλονίκης

Α’ Θεσσαλονίκης Στη «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της συµπρωτεύουσας θα είναι οι εν ενεργεία βουλευτές -εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραµανλή - Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης και Ελενα Ράπτη. Το ψηφοδέλτιο θα συµπληρώνουν ο Στράτος Σιµόπουλος, η Βίκυ Νάκου, η Σύνθια Σάπικα, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Θανάσης Εξαδάκτυλος, η Ελενα Φύκα, ο Δηµήτρης Πανοζάχος, ο Δηµήτρης Κούβελας, ο Φάνης Ουγγρίνης, η Κατερίνα Σταµούλη, ο Σωκράτης Δηµητριάδης, ο Αλέξανδρος Θάνος και η Αννα Ευθυµίου. Από το Μητρώο Στελεχών θα προστεθούν ο Θεόδωρος Τριανταφυλλίδης, ο Αλέξανδρος Λαγάκης, ο Ιωάννης Παπαγεωργίου και ο Διαµαντής Γκολιδάκης. Επίσης ακούγεται το όνοµα της πρώην προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής, Βίκυς Ευταξά, ενώ αίνιγµα παραµένει η περίπτωση του πρώην υπουργού Επικρατείας Δηµήτρη Σταµάτη.

 

Β' Θεσσαλονίκης Μάχη γίνεται για τις λίστες και στο Βορρά µε πιο σκληρή την αναµέτρηση στην Β' Θεσσαλονίκης που χωρίζεται σε τρεις νοητές γεωγραφικές ενότητες και δεν είναι µία ενότητα, όπως η Α΄ Θεσσαλονίκης. Στη Β΄ Θεσσαλονίκης η ΝΔ για να εκλέξει τουλάχιστον τρεις βουλευτές (το εκλογικό µέτρο είναι 11,11%) σηµαίνει ότι πρέπει να πάρει τουλάχιστον 33,33%. Υποψήφιοι θα είναι πάλι οι νυν βουλευτές Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, ο δήµαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, ο Φάνης Παπάς, ο οποίος είναι πρώην δήµαρχος Σοχού, ο Δηµήτρης Βαρτζόπουλος, εκ των στενών συνεργατών του Αντ. Σαµαρά όταν ήταν Πρωθυπουργός, ο Κώστας Ευθυµίου, γαµπρός του πρώην υπουργού Γιώργου Σαλαγκούδη. Ερωτηµατικό υπάρχει εάν θα είναι υποψήφια εδώ, ή θα πάει σε άλλη περιοχή, η εκ µεταγραφής Κατερίνα Μάρκου (είχε εκλεγεί µε το Ποτάµι στη Β΄ Θεσσαλονίκης), ενώ υποψήφια θα είναι η Ανατολή Κωνσταντινίδου και ίσως ο πρώην γραµµατέας Ενηµέρωσης και Επικοινωνίας, Γιώργο Καραγιάννης.

 

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Αιτωλοακαρνανία Εκτός των Μάριου Σαλµά και Κώστα Καραγκούνη, στη λίστα θα είναι ο πρώην βουλευτής Σπήλιος Λιβανός και ο επικοινωνιολόγος Βασίλης Φεύγας. Τελευταία µπαίνει στην εξίσωση και η πρόεδρος της τοπικής ΟΝΝΕΔ, Νικολίνα Μαρίνου. Από το Μητρώο ξεχωρίζουν η Αναστασία Σακαρέλη, που εργάζεται στον ΔΕΔΔΗΕ, και η Μαρία Καλπουζάνη, η οποία έχει εργαστεί σε θέσεις ευθύνης σε µεγάλες τράπεζες. Στις γυναικείες υποψηφιότητες αναµένεται να συγκαταλεχθεί και η Γεωργία Μπόκα, η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής και σε προηγούµενες εθνικές εκλογές. Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Γεώργιος Παΐσιος.

Αχαΐα Πέραν των Ανδρέα Κατσανιώτη και Ιάσονα Φωτήλα, µια κοινοβουλευτική έδρα αναµένεται να διεκδικήσουν ο πρώην βουλευτής Θανάσης Νταβλούρος, ο εγκληµατολόγος Αγγελος Τσιγκρής, ο Γιώργος Μαυραγάνης, πρώην υφυπουργός Οικονοµικών, ο Φοίβος Μπεκίρης, αδερφός του Μιχάλη Μπεκίρη, ο Γιώργος Καραµαλίκης, ο Γιώργος Κουτρουµάνης και οι πολιτευτές Εφη Γιαννιά και Ελένη Κονιδάρη - Αντωνοπούλου.

Ηλεία Στο ψηφοδέλτιο της Ηλείας, εκτός από τον εν ενεργεία βουλευτή και πρώην υπουργό Κώστα Τζαβάρα, φαίνεται ότι θα είναι υποψήφιοι οι πρώην βουλευτές Διονυσία Αυγερινοπούλου και Ανδρέας Μαρίνος. Αλλη µία θέση, όπως όλα δείχνουν, θα έχει πάλι ο δικηγόρος και πολιτευτής Θεόδωρος Βλαγκούλης. Επίσης, ένα νέο πρόσωπο, µε αναφορά στο περιβάλλον Μητσοτάκη, µέσα από το Μητρώο Στελεχών, φαίνεται ότι θα διεκδικήσει µε αξιώσεις µια θέση στη Βουλή και πρόκειται για τον νεαρό επιχειρηµατία Νίκο Κοροβέση, που δραστηριοποιείται στον τουρισµό και την εστίαση. Αλλα δύο στελέχη που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» είναι ο Νικόλαος Καλάκος, γενικός διευθυντής του Ενιαίου Ταµείου Επικουρικής Ασφάλισης, και ο Δηµήτρης Κωνσταντόπουλος, σύµβουλος επιχειρήσεων.

 

Κεντρική Μακεδονία

Ηµαθία Εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος, καθώς και ο πρώην βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Επίσης, στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο λέγεται ότι θα ενταχθούν οι περιφερειακοί σύµβουλοι Νίκη Καρατζούλα και Στάθης Σαρηγιαννίδης, ο δηµοτικός σύµβουλος Βέροιας Ζήσης Πατσίκας, ο Πέτρος Λυµπερίδης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, ο δικηγόρος Προκόπης Μπίλης, ο γιατρός Γιώργος Μηνάς, ο Κώστας Ζιώγας, καθώς και ο Αργύρης Γκαµπέσης, πρώην διοικητής του νοσοκοµείου «Παπανικολάου». Τα ονόµατα δύο αγροτών «παίζουν» επίσης για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. και πρόκειται για τον Νίκο Λολιόπουλο και τον Στέργιο Κίρτσιο.

Πέλλα Στο ψηφοδέλτιο της Πέλλας, εκτός από τον εν ενεργεία βουλευτή, Γιώργο Καρασµάνη, θα είναι και πάλι οι πρώην βουλευτές Διονύσης Σταµενίτης και Δάνης Τζαµτζής. Επίσης, ισχυρό στίγµα δίνουν ο περιφερειακός σύµβουλος Λάκης Βασιλειάδης, ο δήµαρχος Εδεσσας, Δηµήτρης Γιάννος, ο Γιώργος Γκλαβάκης, ο Γιάννης Ανδρίτσος, η Γεσθηµανή Πασχαλίδου, η Δέσποινα Πρίνια, ο Ηλίας Πλιόγκας και η Ειρήνη Χατζοπούλου. Εκτός αυτών, «παίζει» η υποψηφιότητα του Θεόδωρου Δεληγιάννη, ιδιοκτήτη εταιρείας φαρµακευτικών προϊόντων.

Σέρρες Χωρίς ιδιαίτερες µεταβολές φαίνεται ότι θα είναι το ψηφοδέλτιο στις Σέρρες, µε τον Κώστα Καραµανλή να είναι και πάλι ο εκπρόσωπος της παρακαταθήκης των καραµανλικών στην γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραµανλή, και τη Φωτεινή Αραµπατζή επίσης να είναι εκ νέου υποψήφια. Υποψήφιοι θα είναι ακόµη ο Τάσος Χατζηβασιλείου, που διατηρεί άριστες σχέσεις µε το περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη, ο Μενέλαος Βλάχβεης και ο Δηµήτρης Γκολέµης.

Κιλκίς Στο Κιλκίς, εκτός από τον εν ενεργεία βουλευτή Γιώργο Γεωργαντά, που «κλειδώνει» την πρωτιά, όπως όλα δείχνουν δεδοµένη θεωρείται η υποψηφιότητα της αναπληρώτριας γραµµατέως Γυναικείων Θεµάτων, Νατάσας Σωτηριάδου, ενώ έντονα ακούγεται και πάλι ο δηµοσιογράφος Σούλης Καζαντζίδης.

Χαλκιδική Ο εν ενεργεία βουλευτής Γεώργιος Βαγιωνάς θα έχει απέναντί του τον Ευθύµιο Καρανάσιο, καθώς και τον επιχειρηµατία Δηµήτρη Τσούφη. Ακούγονται επίσης ο γιατρός Μανώλης Μπέης, ο δικηγόρος Στέλιος Βαλιάνος και η επίσης δικηγόρος Στέλλα Κουφογιάννη.

Πιερία Αλλαγή δεδοµένων µε την εκλογή του βουλευτή Κώστα Κουκοδήµου στο Δήµο Κατερίνης. Στη λίστα θα είναι η πρώην βουλευτής Αννα Μάνη-Παπαδηµητρίου, και συζητούνται τα ονόµατα του Λευτέρη Μωυσιάδη (από το στενό περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη), του δικηγόρου Νίκου Λιακόπουλου, της πρώην προέδρου του ΙΚΥ Εφης Μπάσδρα (θεωρείται σίγουρη υποψήφια), του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ, Ηλία Τάπρα, του Δηµήτρη Μπέη και του «σαµαρικού» Φώντα Μπαραλιάκου. Ερώτηµα αποτελεί ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Εντονα ακούγεται και το όνοµα του πρώην γενικού γραµµατέα της ΕΠΟ, Παυσανία Παπανικολάου.

 

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Γρεβενά Στα Γρεβενά, εκτός από τη δεδοµένη υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή Τιµολέοντος Κοψαχείλη, έντονα κινείται ο δικηγόρος Ανδρέας Πάτσης. Δυνατή υποψηφιότητα χαρακτηρίζουν αυτήν του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Δηµήτρη Τσακνάκη, αν τελικά αποφασίσει να είναι στο ψηφοδέλτιο, ενώ ισχυρό στίγµα έχουν δώσει οι Απόστολος Τσένης και Θανάσης Σταυρόπουλος.

Καστοριά Στο ψηφοδέλτιο της Καστοριάς θα είναι η νυν βουλευτής Μαρία Αντωνίου καθώς και ο πρώην βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας. Επίσης όπως φαίνεται, από το Μητρώο Στελεχών θα είναι η δικηγόρος Αγνή Κανδύλη καθώς και ο Βασίλης Τσιφλικιώτης, επίσης δικηγόρος.

Κοζάνη Στο ψηφοδέλτιο της Κοζάνης δεν θα είναι ο νυν βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης που εξελέγη περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας. Στη λίστα θα είναι ο πρώην υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος. Από το Μητρώο Στελεχών, πιθανόν να συµπληρώσουν το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο ο οδοντίατρος Γιάννης Δεληγιάννης και η Λένα Κοσαµπαλίδου. Στην εξίσωση βρίσκονται επίσης η πρόεδρος ΝΟΔΕ, Εύη Πρώιου, και το πρώην στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ. Χάρης Κάτενας, ο Γιώργος Τοπαλίδης, καθώς και ο Γιώργος Δακής.

Φλώρινα Στη Φλώρινα, εκτός από τον βουλευτή του νοµού Γιάννη Αντωνιάδη, θα συµµετάσχουν εκ νέου ο πρώην βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης και ο Σταύρος Παπασωτηρίου, ενώ «παίζει» έντονα και το όνοµα του δηµάρχου Γιώργου Βοσκόπουλου.

 

Ηπειρος

Νοµός Ιωαννίνων Σίγουρη είναι η θέση του νυν βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Τασούλα, ενώ στη λίστα θα είναι εκτός εάν δεν είναι υποψήφιος για το δήµο Ιωαννίνων και ο πρώην υπουργός Σταύρος Καλογιάννης που λέγεται ότι κλίνει για τη Βουλή και όχι για την αυτοδιοίκηση. Το όνοµα που τοποθετήθηκε είναι του Γιώργου Αµυρά, προερχόµενου από το Ποτάµι και υποψήφιου ευρωβουλευτή, ενώ συζητείται ως έκπληξη του πρώην πρύτανη του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων Γιώργου Καψάλη που προέρχεται από την κεντροαριστερά. Συζητείται έντονα η υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Δαρδαµάνη που προέρχεται από το Μητρώο Στελεχών της Ν.Δ. Επίσης, υποψήφιος αναµένεται να είναι ο δικηγόρος, πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων Χάρης Λαζάνης και ο πρώην διοικητής του Νοσοκοµείου Χατζηκώστα Λάµπρος Γεωργόπουλος. Λέγεται ότι επιθυµεί διακαώς ο καρδιολόγος, πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανος Φούσας, αδελφός του πρώην βουλευτή Αντώνη Φούσα.

Νοµός Άρτας Σίγουρη η υποψηφιότητα του βουλευτή Γιώργου Στύλιου. Στη λίστα θα είναι και πάλι η δικηγόρος Εύη Καραµπίνα, κόρη του πρώην βουλευτή Άρτας Κώστα Καραµπίνα, ενώ συζητείται ακόµα και µένει να φανεί εάν τελικά θα κερδίσει το χρίσµα η Μαριλένα Παπαγεωργίου, η σύζυγος του πρώην υφυπουργού Υγείας Γιώργου Παπαγεωργίου. Υποψήφιος αναµένεται να είναι ο Ντίνος Παπαδηµητρίου, και ή ο πρώην πρόεδρος του Επιµελητηρίου Χρήστος Παπάζογλου ή ο πρώην δήµαρχος Σκουφά, Στάθης Γιαννούλης, αν και ο δεύτερος έχει το προβάδισµα.

Νοµός Θεσπρωτίας Εκτός του νυν βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στο Νοµό Θεπρωτίας θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρώην υφυπουργός των κυβερνήσεων Καραµανλή και Σαµαρά, Αντώνης Μπέζας.

Νοµός Πρέβεζας Εκτός του νυν βουλευτή Στέργιου Γιαννάκη σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο του Νοµού Πρέβεζας του ξενοδόχου και µέλους της Πολιτικής Επιτροπής Σπύρου Κυριάκη που διατηρεί στενές σχέσεις µε την οικογένεια Μητσοτάκη. Εκτός απρόοπτου υποψήφιος αναµένεται να είναι ο πρώτος σε ψήφους εκλεγµένος στην Π.Ε. Γιώργος Κατσαούνος, πολιτικός φίλος του Δηµήτρη Αβραµόπουλου. Επίσης στη λίστα θα είναι ο Δηµήτρης Γιολδάσης και η ξενοδόχος Άννα-Μαρία Ανατολιωτάκη.

 

Περιφέρεια Θεσσαλίας

Καρδίτσα Στο ψηφοδέλτιο της Καρδίτσας, εκτός από τον γραµµατέα της Κοινοβουλευτικής Οµάδας της Νέας Δηµοκρατίας, Κώστα Τσιάρα, θα είναι και πάλι υποψήφιοι οι πρώην βουλευτές Ασηµίνα Σκόνδρα και Γιώργος Αναγνωστόπουλος. Αν και υπάρχει η φήµη για συµµετοχή του Παύλου Σιούφα, ο ίδιος δεν την επιβεβαιώνει, ενώ αποχώρησε από την πολιτική ο Σπύρος Ταλιαδούρος. Ακόµη, παίζουν έντονα τα ονόµατα, από το Μητρώο Στελεχών, του καρδιολόγου Σωτήρη Κουλοκτσή και του Ευάγγελου Θεολόγη. Επίσης, φαίνεται ότι εξετάζονται σοβαρά η Σοφία Τόλια, ο Δηµήτρης Τσιαντής, ο Φώτης Βρεκός, ο Γιώργος Κωτσός, ο Κώστας Κουσάης, πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Καρδιτσιωτών, καθώς και ο πρώην γενικός γραµµατέας του υπουργείου Υγείας Πασχάλης Μπουχώρης. Κάποιοι, επίσης, βάζουν στην εξίσωση το γνωστό στέλεχος Κώστα Πάσχο.

Λάρισα Στον κάµπο, οι νυν βουλευτές Χρήστος Κέλλας και Μάξιµος Χαρακόπουλος θα επιχειρήσουν να επιβεβαιώσουν και πάλι την κυριαρχία τους, ενώ άµεσοι ανταγωνιστές τους αναµένεται να είναι η εκπαιδευτικός Θεοδώρα Κάλλα, ο Θανάσης Παιδής και από το Μητρώο Στελεχών ο Γιώργος Καραβάνας, διευθύνων σύµβουλος τράπεζας κρυοσυντήρησης κυττάρων και πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Οµφαλοπλακουντιακού Αίµατος, καθώς και η δικηγόρος Αθηνά Σιαφαρίκα. Ερώτηµα αποτελεί αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρώην δήµαρχος Λάρισας Κώστας Τζανακούλης.

Μαγνησία Στη Μαγνησία, εκτός από τον νυν βουλευτή Χρήστο Μπουκώρο, που «κλειδώνει» την πρώτη θέση, θα είναι εκ νέου υποψήφια η πρώην βουλευτής Ζέττα Μακρή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τελευταίο διάστηµα η υποψηφιότητα του γιατρού Κωνσταντίνου Μαραβέγια, ο οποίος προήλθε από το Μητρώο Στελεχών. Επίσης, υποψηφιότητα µε αξιώσεις είναι αυτή του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Χρήστου Χρόνη. Οπως όλα δείχνουν, ενδιαφέρον δείχνει ο Νικήτας Παπαντωνίου, ο οποίος έχει ξεκινήσει επαφές, χωρίς όµως να είναι κάτι σίγουρο. Οι Κατερίνα Πατσογιάννη, Σάκης Κοκκίνης και Ελενα Αντωνοπούλου φαίνεται ότι επιθυµούν επίσης να είναι στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο του θεσσαλικού νοµού.

Τρίκαλα Στα Τρίκαλα, εκτός από τον νυν βουλευτή Κώστα Σκρέκα, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο πρώην βουλευτής Ηλίας Βλαχογιάννης, καθώς και ο Θανάσης Λιούτας. Ο Μικέλης Χατζηγάκης, γιος του πρώην υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη, µε έντονη πλέον κινητικότητα στην περιοχή, θα είναι στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο µε αξιώσεις για µια καλή παρουσία. Επίσης παρόντες δηλώνουν οι γιατροί Ηλίας Τσιαούσης και Χρήστος Λιάπης, προερχόµενοι από το Μητρώο Στελεχών. Εκτός αυτών, την επιθυµία τους για συµµετοχή στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο δηλώνουν η Ζέφη Νικολάου, ο Χρήστος Κρητικός, ο ΟΝΝΕΔίτης Βαγγέλης Καραµίντζιος και ο Γιάννης Αναγνώστου, µε ερώτηµα να αποτελούν ο Γιώργος Βράντζας και ο Χρήστος Μιχαλάκης.

 

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αργολίδα Τον Γιάννη Ανδριανό πλαισιώνουν η Σόνια Τάνταρου, ο οικονοµολόγος Σπύρος Στείρης, η γιατρός Ελένη Παναγιωτοπούλου, ο Τάσος Πουλής και ο δηµοτικός σύµβουλος Αργους Παναγιώτης Σκούφης.

Αρκαδία Στην Αρκαδία, πέραν του βουλευτή Κώστα Βλάση, στον εκλογικό στίβο εισέρχονται η Πηνελόπη Γαβρά, ο Νίκος Γιαννακόπουλος, που έχει σχέση µε το περιβάλλον Μητσοτάκη και ο Χρήστος Κουµουνδούρος, ανώτατο στέλεχος στον τραπεζικό τοµέα και στον τοµέα της υγείας, που προήλθε από το Μητρώο Στελεχών.

Κορινθία Εκτός από τον νυν βουλευτή Χρ. Δήµα, θα είναι και πάλι υποψήφιοι οι πρώην βουλευτές Ν. Ταγαράς και Κώστας Κόλλιας, ενώ εκ νέου υποψήφια θα είναι η εκπαιδευτικός και πολιτεύτρια Γιώτα Μπάγκα. Από το Μητρώο Στελεχών δεδοµένη θεωρείται η συµµετοχή της πολιτικού µηχανικού Σοφίας Αναγνωσταρά και του Παν. Καραχάλιου, που διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες τεχνολογίας. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει επίσης οι Μαριλένα Σούκουλη, Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, Γρηγόρης Καρπούζης, Γιώργος Τέσσης και Τάσος Γκιόλης.

Λακωνία Ο εν ενεργεία βουλευτής Θανάσης Δαβάκης θα είναι και πάλι υποψήφιος, µε το ψηφοδέλτιο να µην έχει ιδιαίτερες εκπλήξεις. Οπως όλα δείχνουν, εκ νέου υποψήφιοι θα είναι η πρώην βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και επιχειρηµατίας Γιάννης Κουλιζάκος, καθώς και ο Λέανδρος Καλογεράκος, πρώην διοικητής του Νοσοκοµείου Αµαλιάδας. Σηµαντικός παράγοντας, αν τελικά το πάρει απόφαση να κατέβει στις εκλογές, µπορεί να αποδειχθεί ο πρώην διευθυντής της Ν.Δ. Μενέλαος Δασκαλάκης.

Μεσσηνία Στη Μεσσηνία εκτός από τον πρ. πρωθυπουργό Αντ. Σαµαρά που εκλέγεται χωρίς σταυρό, θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Γιάννης Λαµπρόπουλος και ο διδάκτωρ πολιτικός µηχανικός, µε σταθερή παρουσία στον νοµό, Μίλτος Χρυσοµάλλης. Το τελευταίο διάστηµα έντονη κινητικότητα αναπτύσσει ο γιατρός Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, καθώς και ο πρέσβης Χρήστος Παναγόπουλος. Το ψηφοδέλτιο φαίνεται ότι θα συµπληρώσουν η Πιπίνα Κουµάντου και είναι έντονη η φήµη για τον δικηγόρο Δηµήτρη Αναστασόπουλο. Επίσης, «παίζει» και το όνοµα του Πέτρου Μπαλαούρα.

 

Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Δράµα Ο βουλευτής Δηµήτρης Κυριαζίδης θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, ενώ ακούγεται έντονα το όνοµα του νεαρού δικηγόρου και πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Μιχάλη Τάσσου. Παίζουν, επίσης, οι Κώστας Μπλούχος και Κυριάκος Χαρακίδης.

Έβρος Τη Ν.Δ. εκπροσωπεί σήµερα στη Βουλή ο Αναστάσιος Δηµοσχάκης, ενώ εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο πρώην υφυπουργός Αλέκος Δερµεντζόπουλος (σε διαφορετική περίπτωση ακούγεται εδώ και καιρό η θυγατέρα του, Μελίνα Δερµεντζοπούλου). Επίσης, από το Μητρώο Στελεχών λέγεται ότι θα συµµετάσχει ο Κωνσταντίνος Χατζηµιχαήλ, έµπορος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια διευθύνει τις οικογενειακές επιχειρήσεις Interbagno. Στο ψηφοδέλτιο θα συµπεριληφθεί η συγγραφέας και µέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Χρύσα Μπαχαρίδου. Σύµφωνα µε πληροφορίες, ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Ακης Γεροντόπουλος δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Ακούγονται, επίσης, οι Βαγγέλης Ρούφας, Κώστας Κελέτσης και Σωτήρης Μποταΐτης.

Καβάλα Στην Καβάλα θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο τοµεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ., Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριου Λαζαρίδη. Επίσης, «παίζει» έντονα το όνοµα του πρώην προέδρου του Περιφερειακού Συµβουλίου Αν. Μακεδονίας Θράκης Κώστα Αντωνιάδη και, όπως όλα δείχνουν, θα µπουν και πάλι στη µάχη του σταυρού οι πρώην βουλευτές του νοµού Γιώργος Καλαντζής, Γιάννης Πασχαλίδης και Κώστας Κλειτσιώτης.

Ξάνθη Ο πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός θα επιχειρήσει να επιστρέψει στο Κοινοβούλιο, ενώ πιθανοί για να τον πλαισιώσουν είναι οι Ακήφογλου Μπιρόλ, Γεωργία Ανδρέου Μιχαηλίδη, Κωνσταντίνος Μαλάκης και Μιχάλης Πουσπουρίκας

Ροδόπη Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης θα προσπαθήσει να πετύχει την... ολική επαναφορά του στο Κοινοβούλιο, µε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής να έχουν παίξει κοµβικό ρόλο στην προσέγγισή του µε το σύστηµα Μητσοτάκη. Τη λίστα θα συµπληρώσουν, απ’ ό,τι φαίνεται, ο Μουσταφά Κατραντζή καθώς και η Βούλα Ελευθεριάδου.

 

Περιφέρεια Κρήτης

Ηράκλειο Υποψήφιος όπως είναι αυτονόητο θα είναι ο νυν βουλευτής και γραµµατέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόµµατος, Λευτέρης Αυγενάκης. Επίσης, έντονα ακούγεται το όνοµα του ανιψιού του Μανώλη Κεφαλογιάννη Ζαχαρία, χωρίς ωστόσο ακόµη να επιβεβαιώνεται. Ο επίσης πρώην βουλευτής Μάξιµος Σενετάκης, µε σταθερή παρουσία στο νησί, θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Δεδοµένο είναι το ενδιαφέρον και της Αθηνάς Σπανάκη. Πιθανή και η υποψηφιότητα του γιατρού και προέδρου του Δηµοτικού Συµβουλίου Αρχανών Αστερουσίων Γιώργου Επιτροπάκη, καθώς και του αντιπεριφερειάρχη Αντίπα Σηφάκη. Επίσης, ακούγεται το όνοµα του έµπειρου κοµµατικού στελέχους Γρηγόρη Ροκαδάκη. Στη λίστα θα µπορούσαν να συµπεριληφθούν η δηµοσιογράφος Νικολέττα Σφακιανάκη, ο επιχειρηµατίας στον τοµέα του τουρισµού Γιώργος Μπαµιεδάκης, καθώς και ο Χάρης Βαβουρανάκης, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου.

Λασίθι Στον Νοµό Λασιθίου αµετακίνητος φαίνεται να είναι ο ισχυρός της περιοχής Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ όλα δείχνουν ότι θα ενταχθεί και ένα νέο πρόσωπο µέσω του Μητρώου Στελεχών: πρόκειται για τη Δέσποινα Μπαλοθιάρη, η οποία εργάζεται σε οικογενειακή επιχείρηση στην Ιεράπετρα.

Ρέθυµνο Χωρίς κάποια έκπληξη το ψηφοδέλτιο του Ρεθύµνου, όπου, εκτός από τον νυν βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη, όπως όλα δείχνουν, θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Κωνσταντίνος Δανδουλάκης, όπως και ο Μανώλης Καλλιονάκης. Αναµένεται, ωστόσο, να υπάρξουν κάποια νέα πρόσωπα, που θα προκύψουν από το Μητρώο Στελεχών.

Χανιά Ιδιαίτερο στοίχηµα για τη Νέα Δηµοκρατία θα είναι τα Χανιά, γενέτειρα των Μητσοτάκηδων, όπου υποψήφια θα είναι η Ντόρα Μπακογιάννη που κατεβαίνει από την Αθήνα. Πιθανότατα θα είναι υποψήφιος και ο δηµοσιογράφος Δηµήτρης Καµπουράκης. Εκτός λίστας θα είναι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης και µένει να φανεί εάν τη σκυτάλη θα πάρει ο ανιψιός του, ο Αλέξανδρος. Οσο για τις υπόλοιπες θέσεις του ψηφοδελτίου, έχουν ακουστεί εντόνως ο Δηµήτρης Φραγκάκης, ο Γιάννης Μαρακάκης, η Δάφνη Μανουσάκη, ο Χαράλαµπος Κουκιανάκης, ο Νίκος Ξανθουδάκης, ο Κώστας Γύπαρης, καθώς και η Ελβη Στασσίνου.

 

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δωδεκάνησα Στα Δωδεκάνησα, ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας θα επιδιώξει άλλη µία θητεία, ενώ µε έντονη παρουσία παίζει ο πρώην βουλευτής και µέλος της Π.Ε. της Ν.Δ. Ιωάννης Παππάς. Τη λίστα συµπληρώνουν από το Μητρώο Στελεχών η δικηγόρος Ελένη Μαυρόγαλου, ο σύµβουλος επιχειρήσεων Αντώνης Ασπράς, ο διδάκτωρ πολιτικός µηχανικός του ΑΠΘ Στέφανος Δράκος, καθώς και οι πρώην βουλευτές Μίκα Ιατρίδη και Βασίλης Υψηλάντης.

Κυκλάδες Ο νυν βουλευτής και πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης θα προσπαθήσει να κερδίσει και πάλι µια θέση στη Βουλή, ενώ ξανά θα βρίσκονται στο πεδίο της µάχης η Κατερίνα Μονογυιού και ο Γεώργιος Βακόνδιος. Σε δυναµική υποψηφιότητα εξελίσσεται αυτή του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Φίλιππου Φόρτωµα, µε καταγωγή από την Τήνο, ενώ πιθανή είναι η υποψηφιότητα της πρώην επάρχου Σαντορίνης, Θεώνης Λειβαδάρου.

 

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Κέρκυρα Εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο πρώην βουλευτής Στέφ. Γκίκας, ενώ τους τελευταίους µήνες παίζει και ο καθηγητής Δηµ. Δαβέττας. Επίσης, αναµένεται πρόσωπο από το Μητρώο Στελεχών, καθώς και οι Γ. Κοντός και Φ. Τσιµπούλη.

Ζάκυνθος Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές φαίνεται ότι θα είναι το ψηφοδέλτιο της Ζακύνθου. Πρόκειται για τον πρώην νοµάρχη Διονύσιο Γασπαράτο, τον πρόεδρο του Δηµοτικού Συµβουλίου Νικόλαο Τσίπηρα, την ξενοδόχο Χριστίνα Τετράδη, τον τραπεζικό και παλιό ΟΝΝΕΔίτη Διονύσιο Αυγουστίνο, καθώς και για την Ελένη Πυλαρινού. Από τους πολιτευτές θα είναι και πάλι ο γιατρός Διονύσιος Ακτύπης, η Ευτυχία Διονυσία Δαµουλάκη και ο Διονύσιος Ντένης Μαλαπέτσας.

Λευκάδα Σίγουρη είναι η υποψηφιότητα του νυν βουλευτή Αθανάσιου Καββαδά, ενώ στο ψηφοδέλτιο φαίνεται ότι θα ενταχθεί ο νεαρός πρόεδρος ΝΟΔΕ, Βασίλης Παπαχρήστος, δίνοντας την απόλυτη ανανέωση στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, ο οποίος έχει και στενές επαφές µε το περιβάλλον Μητσοτάκη. Ολα δείχνουν ότι θα συµµετάσχουν ο ηλεκτρολόγος-µηχανικός Βασίλειος Μελάς, καθώς και η γιατρός Γεωργία Αυγερινού.

Κεφαλονιά Ανανέωση, απ’ ό,τι φαίνεται, θα υπάρξει στο ψηφοδέλτιο της Κεφαλλονιάς. Εκτός από τα παλαιότερα στελέχη, όπως ο Παύλος Παπαδάτος, συζητιούνται τα ονόµατα του δικηγόρου και πρώην γραµµατέα Νέας Γενιάς Παν. Κανελλόπουλου, του αντιδηµάρχου Ραφήνας Πικερµίου, Γιώργου Κοκκόλη, και των στελεχών Γεράσιµου Ιλινόιου Τσουρούφλη και Παναγή Μαρκάτου. Σε σκέψεις είναι ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βαγγέλης Λουκέρης. Εκτός απροόπτου, θα είναι υποψήφια η Μαρία Ξυτάκη, συντονίστρια Οµάδων Εργασίας στη Γραµµ. Στρατηγικού Σχεδιασµού και Επικοινωνίας της Ν.Δ.

 

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Λέσβος Δεδοµένη είναι η εκ νέου υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαµπου Αθανασίου. Ξανά υποψήφιοι θα είναι ο πρώην βουλευτής Παύλος Βογιατζής και ο Δηµήτρης Παπαγιαννίδης.

Σάµος Στοίχηµα για τη Νέα Δηµοκρατία θα αποτελέσει η µονοεδρική της Σάµου, όπου δυναµικό «παρών» δηλώνουν ο «γιατρός των µεταναστών» Μάνος Λογοθέτης, µε σταθερή παρουσία στο νησί, και ο γνωστός καρδιοχειρουργός Χριστόδουλος Στεφανάδης. Επίσης, το ψηφοδέλτιο φαίνεται ότι θα συµπληρώσουν ο πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ και επιχειρηµατίας Νίκος Στεφανής, καθώς και ο αντιδήµαρχος Καρλοβάσου, Αναστάσιος Καλατζής. Το τελευταίο διάστηµα έχει «παίξει» και το όνοµα του δηµάρχου Μιχάλη Αγγελόπουλου, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται.

Χίος Στη Χίο θα είναι και πάλι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Νότης Μηταράκης και, από ό,τι φαίνεται, θα υπάρξει «αέρας» ανανέωσης µέσω του Μητρώου Στελεχών. Ο λόγος για τον Αιµιλιανό Ευαγγελινό, που διετέλεσε διευθυντής ΔΙΕΚ και γυµνασίων, τον γιατρό Κωνσταντίνο Τροµπούκη και τον αξιωµατικό του Λιµενικού, Χαράλαµπο Μπουρνιά. Ενδιαφέρον έχει εκφράσει επίσης ο Νίκος Αταλλιώτης.

 

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Βοιωτία Ο εν ενεργεία βουλευτής Ανδρέας Κουτσούµπας, η δικηγόρος Σωσώ Μανάρα και ο προερχόµενος από το Μητρώο Στελεχών Δηµήτρης Σύρµος θα µπουν στη µάχη του σταυρού, ενώ ερώτηµα αποτελεί η απόφαση του πρώην βουλευτή Μιχάλη Γιαννάκη. Σίγουρη είναι, επίσης, η... ολική επαναφορά του πρώην βουλευτή Γιάννη Καράµπελα.

Εύβοια Και πάλι υποψήφιος θα είναι ο νυν βουλευτής Σίµος Κεδίκογλου, όπως και ο πρώην βουλευτής και υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος. Επίσης, αξιοσηµείωτη δυναµική φαίνεται να αναπτύσσει η υποψηφιότητα του νεαρού Νίκου Λυσιγάκη, µέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και υποψήφιου διδάκτορα Διεθνών Σχέσεων, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις µε το περιβάλλον Μητσοτάκη. Υποψήφια θα είναι εκ νέου η Τζοβάνα Γκώγκου και από το Μητρώο Στελεχών φαίνεται ότι θα υπάρξουν τρία νέα πρόσωπα στην περιοχή. Πρόκειται για τον Γιάννη Μανώλη, program manager στην ΕΕΕ της UNESCO, τον Κωνσταντίνο Ντούνα, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χρηµατοπιστωτικό κλάδο, και τον Μανώλη Τσαλαµανιό, υπεύθυνο της Μονάδας Ψυχικής Υγείας Εφήβων στο Ασκληπιείο Βούλας.

Ευρυτανία Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, o νυν βουλευτής Κωνσταντίνος Κοντογεώργος έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Από το Μητρώο Στελεχών φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τη Θωµαΐδα Οικονόµου, γιατρό και διδάκτορα του Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης µε ειδικότητα στην πλαστική χειρουργική. Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, Σοφία Ζαχαράκη, µέχρι νεωτέρας κρατά κλειστά τα χαρτιά της.

Φωκίδα Στη µονοεδρική της Φωκίδας έχουν αρχίσει να κινούνται ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Μπούγας και το στέλεχος της Ν.Δ. Αθως Φαρδέλος, ενώ σίγουρη θεωρείται η θέση στο ψηφοδέλτιο για τον Κωνσταντίνο Χαλιορή, οικονοµολόγο, που διατηρεί στενές σχέσεις µε το περιβάλλον Μητσοτάκη. Επίσης, ερώτηµα αποτελεί η συµµετοχή της πρώην βουλευτού Ασπασίας Μανδρέκα, καθώς και του πρώην υποδιοικητή του ΙΚΑ Κώστα Παπαθανασίου.

Φθιώτιδα Στο ψηφοδέλτιο της Φθιώτιδας, εκτός από τον ισχυρό του νοµού και νυν βουλευτή Χρήστο Σταϊκούρα, θα συµµετάσχει ο πρώην ΟΝΝΕΔίτης και οικονοµολόγος Τόλης Παπαποστόλου, ενώ σίγουρα τα ονόµατα του πρώην διευθυντή του γραφείου Τύπου της Κ.Ο. της Ν.Δ., Σπύρου Καπράλου, καθώς και του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Γιάννη Οικονόµου. Εκ νέου υποψήφια θα είναι η πρώην βουλευτής Ελενα Μακρή.