Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ευ. Τσακαλώτος: Το αφορολόγητο δεν θα μειωθεί - Τα αντίμετρα θα ισχύσουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Ευ. Τσακαλώτος: Το αφορολόγητο δεν θα μειωθεί - Τα αντίμετρα θα ισχύσουν (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η τροπολογία είναι σε μία κατεύθυνση που διευρύνει την ταξική μας μεροληψία προς τα μεσαία στρώματα».

Και το αφορολόγητο δεν θα μειωθεί και αντίμετρα ισχύουν τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εισηγούμενος τη σχετική τροπολογία στη Βουλή. «Η τροπολογία είναι σε μία κατεύθυνση που διευρύνει την ταξική μας μεροληψία προς τα μεσαία στρώματα» υπογράμμισε ο Ευκλ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν αντίμετρα. Και όχι μόνο στο πακέτο του 2019 αλλά και του 2020». Σημείωσε πάντως ότι τα αντίμετρα εφαρμόζονται από το 2017 αλλά προφανώς από τότε έχουν αλλάξει το περιεχόμενό τους.

«Σήμερα κλείνει η Βουλή. Έχει τεράστια σημασία ο κόσμος να ξέρει τι διακυβεύεται. Δεν θα έχουμε εκλογές όπου δύο κόμματα θα λένε περίπου τα ίδια πράγματα όπως πριν την κρίση. Λέμε διαφορετικά πράγματα με διαφορετική σοβαρότητα και αξιοπιστία. Και συγχρόνως με μία κυβέρνηση που πήρε το μήνυμα των ευρωεκλογών και θέλει να προχωρήσει μπροστά. Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να αποφασίσουμε για τη ζωή μας» ήταν το πολιτικό μήνυμα του υπουργού Οικονομικών ο οποίος κάλεσε σε προοδευτική συμπαράταξη.

«Από το ΚΙΝΑΛ έφυγε ο Ε. Βενιζέλος αλλά τα πράγματα έμειναν ίδια. Μπορούν να κρατήσουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε μία κυβέρνηση που δίνει έμφαση στο κοινωνικό κράτος και στη ΝΔ που ετοιμάζεται για φοροελαφρύνσεις στους συνήθεις υπόπτους δηλαδή στην ελίτ; Είναι το ίδιο να υποστηρίξεις μία συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων για να σταματήσει το τσουνάμι που έρχεται και το ίδιο να λες θα αποφασίσει ο λαός;» υπογράμμισε ο Ευκλ. Τσακαλώτος και σημείωσε εμφατικά: «Είναι σαν ο Βαρθολομαίος να βάλει τους ανθρώπους της θρησκείας να πουν αν θα γίνω μουσουλμάνος ή χριστιανός. Η ηγεσία κάτι πρέπει να πει».

«Αν ο μη γένοιτο κερδίσει η ΝΔ θα είναι άλλο ένα τεράστιο λάθος του ΚΚΕ. Γιατί όταν ξεδιπλωθεί το πρόγραμμα της ΝΔ – και δεν είναι ανάγκη να κάνουμε εικασίες μπορούμε να δούμε τι είπε ο Στουρνάρας τι είπε για τον φόρο στην ενέργεια για το 1 προς 5 στο Δημόσιο – όλος ο κόσμος και ο δικός μας κόσμος θα υποφέρει. Πολλές φορές έχει κάνει αυτό το λάθος και το ΚΚΕ και η Αριστερά. Δεν είμαστε σε συνθήκες που ηγεμονεύει η Αριστερά. Ηγεμονεύει ο νεοφιλελευθερισμός» είπε απευθυνόμενος στο ΚΚΕ και πρόσθεσε: «σας καλούμε να αλλάξετε γραμμή για να αντιμετωπίσουμε το φόβο ή να μην σας ψηφίσουν. Είναι πολύ αντιπαραθετικά τα πράγματα».

«Ένα με νοιάζει: να μην είμαστε εδώ μετά από ένα χρόνο και απέξω να έχουμε ένα κόσμο που θα του έχουν πάρει πίσω τα επιδόματα και θα του έχουν τσακίσει τις εργασιακές σχέσεις. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα πούμε σε αυτό τον κόσμο» κατέληξε ο υπουργός.