Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παπαδημούλης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξουμε Τίμερμανς

Παπαδημούλης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξουμε Τίμερμανς

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει η ευρωπαϊκή Αριστερά τον Τίμερμανς, άφησε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπδημούλης.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και Επικεφαλής της ευρω-ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψε στη συνέντευξη Τσίπρα στον Άλφα και ανέφερε ότι “θα στηρίξουμε τον προοδευτικότερο δυνατό υποψήφιο που μπορεί να πάρει στήριξη από το Συμβούλιο και ψήφο εμπιστοσύνης από την ευρω-βουλή” επαναλαμβάνοντας ωστόσο την αρχική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στους υποψηφίους της Αριστεράς.

Σε ερώτηση ειδικά για τη στήριξη στον Τίμερμανς απάντησε ότι αυτό το σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Είπε ότι στόχος είναι να αποτραπεί η εκλογή Βέμπερ στο τιμόνι της Κομισιόν και χαρακτήρισε σχεδόν βέβαιο ότι η πλειοψηφία του νέου ευρω-κοινοβουλίου δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Βέμπερ και άρα η Μέρκελ θα είναι αναγκασμένη να τον εγκαταλείψει καθώς -όπως σημείωσε Μακρόν και Φεερχοστατ θα πουν κι αυτοί όχι στην υποψηφιότητα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Εκτίμησε επίσης ότι οι αντικαταστάτες Ταγιάνι, Τουσκ και Γιούνκερ δεν θα ξαναείναι από την Ευρωπαϊκή Δεξιά και θα χρειαστούν ευρύτερες συνεργασίες.