Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ναι μεν αλλά… Κυριάκος

Ναι μεν αλλά… Κυριάκος

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΜΑΛΗ

Δεν είναι γκάφες. Δεν είναι lapsus. Δεν είναι αυτογκόλ. Είναι το πρόγραμμά τους.

Από την Κύπρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν ένα μήνα είχε πει «δεν θέλω µία κοινωνία που να εξαρτάται από χριστουγεννιάτικα βοηθήματα. Οι Έλληνες δεν πρέπει να περιμένουν το δώρο Χριστουγέννων στο τέλος κάθε χρόνου και να μετατρέπονται σε ομήρους του πελατειακού συστήματος. Θέλω να εστιάσω στις ευκαιρίες και όχι στις παροχές». Τότε, το επιτελείο έσπευσε να καλύψει την δήλωση με «ναι μεν αλλά».

Πρωτομαγιά, στον Αντ1 είπε ότι δεν  υπάρχει δυνατότητα για 13η σύνταξη  και είχε στρώσει το έδαφος για το επταήμερο λέγοντας αυτό που λέει κάθε άνθρωπος που δεν έχει εργαστεί ποτέ «για εμένα επιχειρήσεις και εργαζόμενοι πάνε μαζί» ενώ τάχθηκε υπέρ των επιχειρησιακών συμβάσεων. Μετά ήρθε το κότερο…

Οταν η συζήτηση στη Βουλή πήγε όπως πήγε, στήθηκε η διακαναλική συνέντευξη της Κυριακής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε ούτε λίγο ούτε πολύ υπέρ της επταήμερης εργασίας. Για να το καλύψουν είπαν ότι μίλησε για την επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων, όμως όσοι έχουμε αυτιά, ακούσαμε τι πραγματικά είπε.  Μετά βγήκε ο ίδιος να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα χωρίς όμως να πει καθαρά και ξάστερα ότι είναι με την 5θήμερη, 40ωρη εργασία. Γιατί άραγε; Γιατί πριν λίγο καιρό είχε πει ότι το 8ωρο είναι ξεπερασμένο ενώ έχει χειροκροτήσει και τις προτάσεις του ΚΕΦΙΜ που είναι τρομακτικά όμοιες με εκείνες του ΔΝΤ.

Σαν να μην έφταναν αυτά, χθες σε μία ακόμη καλά σχεδιασμένη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ αυτή τη φορά ξεδίπλωσε το σχέδιό του περί συνδιοίκησης ιδιωτών δημοσίου στα νοσοκομεία με αγορά όχι μηχανημάτων όπως είναι οι τομογράφοι αλλά υπηρεσιών  από ιδιωτικές εταιρείες τις οποίες όμως θα προσφέρουν οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι θα μπορούν να παίρνουν και μπόνους από τον ιδιώτη...

Αυτό είναι το πρόγραμμα της ΝΔ. Απορρύθμιση παντού. Γιατί όπως έχει πει – πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης - «οι ανισότητες είναι αντίθετες στην ανθρώπινη φύση». Γι’ αυτό οι ψυκτικοί είναι από το Περιστέρι και οι μανατζαραίοι από το Ψυχικό.