Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
εμπόδισαν την προσέγγιση Καμμένου στα Ίμια

Τουρκική πρόκληση: Προσπάθησαν να μπλοκάρουν τη ρίψη στεφάνου του Καμμένου (Εικόνες - Βίντεο)

Τουρκικές ακταιωροί παρενόχλησαν την κανονιοφόρο "ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ", την ώρα που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, έριχνε στεφάνι στον θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, τιμώντας τους πεσόντες Έλληνες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό.

 

 

111

1

Όπως ανέφερε στον Real fm ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος, οι τουρκικές δυνάμεις ήθελαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους την ώρα της ρίψης, η οποία φέτος δεν έγινε όπως πέρσι και πρόπερσι από ελικόπτερο, αλλά από την κανονιοφόρο «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ».

1

 

Η συγκεκριμένη κανονιοφόρος είχε, μάλιστα, ένα συμβάν με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, πριν από λίγες ημέρες. Το σκάφος έπεσε πάνω της και προκλήθηκε ένταση.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει η hurriyet ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρεμποδίστηκε από το να προσεγγίσει τα Ίμια.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας, η τουρκική ακτοφυλακή παρεμπόδισε την προσέγγιση του ελληνικού σκάφους «Νικηφόρος» στην περιοχή.  

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται για το θέμα τοποθετήθηκε ήδη ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σόυλου ο οποίος σημείωσε «η τουρκική ακτοφυλακή έκανε αυτό που έπρεπε στα Καρντάκ (σ.σ Ίμια) και η Ελληνική αποστολή αποχώρησε μετά από προειδοποιήσεις. Δεν υπήρξε κάποιο επεισόδιο». 

 

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά την επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο των 3 Αξιωματικών  ΠΝ στην Κάλυμνο δήλωσε:

«Είμαστε εδώ μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΝ κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Καλύμνου για να αποδώσουμε τις οφειλόμενες τιμές στους ήρωες που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την εδαφική ακεραιότητα, την  εθνική κυριαρχία, τους Έλληνες και τις Ελληνίδεςπολίτες .

Είμαστε εδώ στην Κάλυμνο ,την Κάλυμνο που τίμησε τους Αξιωματικούς ΠΝ με αυτό το εξαιρετικό μνημείο και πριν έλθουμε με τον Αρχηγό ΓΕΝ και με το πλοίο  ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ το οποίο βρίσκεται στην περιοχή και εκτελεί καθήκοντα περιπολίας σε καιρό ειρήνης αλλά με συνθήκες πολέμου καθημερινώς υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της Χώρας μας και τα εθνικά χωρικά ύδατα. Ρίξαμε στέφανο στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους ,εκ μέρους όλου του Ελληνικού λαού τιμούμε τους ήρωες, τιμούμε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα, αλλά τιμούμε παράλληλα όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τους Αξιωματικούς υπαξιωματικούς, σταρ και εθνοφύλακες οι οποίοι αποτελούν συνέχεια των ηρώων.

1