Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τσίπρας

Τσίπρας για Φιντέλ Κάστρο: Αντίο κομαντάντε

«Η ιστορία τον δικαίωσε»

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με δύο αναρτήσεις, στο twitter και το facebook, αποχαιρετά τον Φιντέλ Κάστρο.

Συγκεκριμένα, στο twitter έγραψε: «Αντίο κομαντάντε. Ως την παντοτινή νίκη των λαών» και παρέθεσε tweet του ΣΥΡΙΖΑ με τη φράση, «Η ιστορία τον δικαίωσε».

Στον λογαριασμό του στο facebook ο κ. Τσίπρας έγραψε ότι ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης «υπήρξε εγγυητής της αξιοπρέπειας και της ανεξαρτησίας του λαού του».

Ολόκληρο το μήνυμα του Πρωθυπουργού:

«Στις τωρινές πολιτικές συνθήκες στον πλανήτη μας κάθε απόφαση, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρέπει να αναλύεται και να εφαρμόζεται με προσοχή, έγραφε η συγχαρητήρια επιστολή που είχα δεχθεί από τον ιστορικό ηγέτη της παγκόσμιας αριστεράς, τον Φιντέλ Κάστρο. Ο ίδιος υπήρξε εγγυητής της αξιοπρέπειας και της ανεξαρτησίας του λαού του, ενώ έθεσε τις βάσεις για την περιφερειακή συνεργασία στη Λατινική Αμερική. Η γενιά που φεύγει μας κληροδοτεί μια τεράστια ιστορική, συμβολική και πολιτική παρακαταθήκη, την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε σε συνθήκες εξόχως δύσκολες, με την αποτυχία του νεοφιλελευθερισμού να έχει επέλθει, αλλά το όραμα του σοσιαλισμού να μην έχει βρει ακόμη την νέα άρθρωσή του. Γι'αυτό και όπως λέει ο Φιντέλ, όσοι αγωνίζονται σήμερα για να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές που απειλούν τον πλανήτη, πρέπει να αναλύουν και να εφαρμόζουν με προσοχή κάθε πολιτική απόφαση. Αντίο κομαντάντε. Ως την παντοτινή νίκη των λαών!».