Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παππάς

Ν. Παππάς: Οι άδειες θα είναι τέσσερις

"Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΓΗΣ"                                                 

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, τόνισε ότι «οι άδειες θα είναι τέσσερις» και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι εντός του Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η σχετική δημοπρασία, καθώς «είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα».

Ο κ. Παππάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση», εξήγησε ότι «κάνουμε μια προσπάθεια για να πάμε σε βιώσιμα σχήματα». «Στην Ελλάδα είχαμε μέχρι πρότινος τηλεοπτικούς σταθμούς ζημιογόνους και χωρίς άδειες. Αυτή ήταν η διπλή ρίζα της διαπλοκής. Κανάλια χωρίς άδειες, εξαρτώμενα, δηλαδή, από την πολιτική εξουσία, και ζημιογόνα, εξαρτώμενα δηλαδή από τη διαρκή κάμψη των τραπεζικών κανόνων» συνέχισε στο ίδιο ύφος.

Όσον αφορά την αδειοδότηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσει αυτής των πανελλαδικών. Επισημαίνει ακόμη, ότι αυτήν τη στιγμή κανένα κανάλι δεν έχει άδεια. «Επί 27 χρόνια λειτούργησαν κανάλια χωρίς άδεια. Μετά την αδειοδότηση ο πάροχος δικτύου, όπως ορίζει ο νόμος, θα μεταφέρει το σήμα των αδειοδοτημένων καναλιών. Ο νόμος θα τηρηθεί. Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την β’ αξιολόγηση, ο κ. Παππάς εκτίμησε ότι μπορεί να κλείσει σύντομα «και στο θέμα των εργασιακών να έχουμε μια κατάληξη, η οποία να είναι θετική για τα συμφέροντα των εργαζομένων και της κοινωνίας». Σχετικά με την παρουσία του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, εξήγησε ότι αυτή θα εξαρτηθεί από την κατάληξη της για το χρέος.

Σχετικά με τον «κόφτη», εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί και συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση έχει δείξει ότι είναι αποτελεσματική». Δεν κρατάει τις διάφορες λίστες στα συρτάρια. Δεν αφήνει εφοπλιστές ή ιδιοκτήτες καναλιών να μη πληρώνουν φόρους. Και από την άλλη σέβεται κάθε ευρώ φόρων που πληρώνει ο Έλληνας πολίτης» συνέχισε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες το φθινόπτωρο, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι «εκλογές ονειρεύονται όσοι επιθυμούν επιστροφή στην πραγματικότητα του πελατειακού κράτους, της διαπλοκής και της ακραίας λιτότητας», ενώ για τα σενάρια συνεργασίας με την Ένωση Κεντρώων, υπογράμμισε ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκής και συμπαγής».