Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλέξης Τσίπρας

Το μεγάλο σχέδιο του Πούτιν για την Ελλάδα

ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ - ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΘΕΩΡΕΙ Η ΜΟΣΧΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ 7 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ 150 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΠΗΒΟΛΟ σχέδιο του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ρώσου Πατριάρχη Κύριλλου είναι να καταστήσουν το Άγιον Όρος επίκεντρο της Ορθοδοξίας. Στην ουσία επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα Βατικανό της ορθοδοξίας πανίσχυρο σε παγκόσμιο επίπεδο και κέντρο αναφοράς για όλους τους χριστιανούς.

Το Άγιον Όρος διαθέτει ανεκτίμητους θησαυρούς και ιερά κειμήλια, τα οποία θα πρέπει να αναδειχθούν παγκοσμίως, παράλληλα με τη δημιουργία ενός ισχυρού ορθόδοξου τόξου. Οι εκκλησιαστικοί παράγοντες της Μόσχας αλλά και η ρωσική κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός Βατικανού της Ορθοδοξίας στο Άγιον Όρος. Μια τέτοια εξέλιξη αναβαθμίζει τη χώρα μας σε παγκόσμιο θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο. Οι δεσμοί του Προέδρου Πούτιν και του Πατριάρχη Κύριλλου με το Άγιον Όρος και την Ορθοδοξία είναι ακλόνητοι. Ο Ρώσος Πρόεδρος πιστεύει στη δύναμη της θρησκείας αλλά και στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ορθοδοξία, σε μια Ευρώπη, που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των μουσουλμάνων και την άνοδο του βίαιου Ισλάμ.

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις για χρόνια άφηναν ανεκμετάλλευτη την πολύτιμη κληρονομιά του Αγίου Όρους. Μόνο κάποια φωτισμένα μυαλά επισκέπτονταν τις Μονές του Αγίου Όρους ενώ η βοήθεια της πολιτείας ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Για να καταστεί το Άγιον Όρος Βατικανό της Ορθοδοξίας, απαιτούνται τεράστια ποσά αλλά και μεγάλη δύναμη. Η Ρωσία και ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν αποφασίσει να στηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια. Το ίδιο και ο Ρωσικός λαός που είναι βαθιά πιστός στην Ορθοδοξία. Αυτό αποδείχθηκε απ’ την περιφορά της Αγίας Ζώνης στην Μόσχα, την οποία προσκύνησαν εκατομμύρια Ρώσοι πολίτες, ανάμεσά τους και ο Βλαντιμίρ Πούτιν!

Διαβάστε περισσότερα στην kontranews που κυκλοφορεί…

Το πρόγραμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα

Στην Αθήνα φτάνει το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, συνοδευόμενος από πολυπληθή κυβερνητική αντιπροσωπεία και δεκάδες επιχειρηματίες.

Ο κ. Πούτιν θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στις 16.30, ενώ στις 17.00 θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί κατ' ιδίαν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.  Αμέσως μετά οι δύο ηγέτες θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες και αναμένεται να υπογράψουν σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο κ. Πούτιν επισκέπτεται την Ελλάδα στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016 και σε συνέχεια των επισκέψεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε Κρεμλίνο και Οικονομικό Φόρουμ Αγ. Πετρούπολης το περασμένο έτος, καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μόσχα τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Η ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου και των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπειών, θα επικεντρωθεί:

α) στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων (προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων, προώθηση ελληνικών εξαγωγών κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, ενέργεια, τουρισμός), β) στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τις σχέσεις Ε.Ε.-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας γ) στη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, της επιστήμης και της τεχνολογίας στο πλαίσιο, επίσης, του Αφιερωματικού Έτους 2016.

Στις 20.05 ο Ρώσος πρόεδρος θα αναχωρήσει για το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση υπό την παρουσία και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η συνοδεύουσα Αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν για το ξενοδοχείο "Divani Apollon".

Επίσκεψη στο Άγιο Όρος το Σάββατο

Το Σάββατο ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη με ειδική πτήση όπου στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» θα τον υποδεχθεί, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών Νικόλαος Κοτζιάς.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα αναχωρήσει για το Λιμάνι της Τρυπητής και στη συνέχεια θα μεταβεί με σκάφος στις Καρυές όπου θα γίνει επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο.

Θα ακολουθήσει προσκυνηματική μετάβαση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Άγιο Όρος και η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με ανεπίσημη τελετή προπομπής στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» από όπου ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αναχωρήσει με ειδική πτήση.