Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τουρκικές παλαβομάρες

Τουρκικές παλαβομάρες

Ενοχλήθηκε η Άγκυρα από την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην Αρμενία και την αναφορά του στην γενοκτονία Αρμενίων και Ελλήνων από τους Νεότουρκους. «Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων διευρύνεται εντυπωσιακά, με κορυφαίο παράδειγμα το εντελώς πρόσφατο ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Και σε ανακοίνωση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφερόταν το απίστευτο πως ακόμη και «σήμερα η Ελλάδα εξακολουθεί να υιοθετεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην τουρκική μειονότητα στη χώρα της και να φυλακίζει ακόμη και μουφτήδες επειδή προσεύχονται τις Παρασκευές». Φυσικά η απάντηση δόθηκε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών: «Η επιμονή της Τουρκίας να διαστρεβλώνει την Ιστορία δεν αρμόζει σε ένα σύγχρονο κράτος.

Την καλούμε να αναλογιστεί τις ιστορικές της ευθύνες, ιδιαίτερα αναφορικά με τη συμπεριφορά της έναντι της ελληνικής μειονότητας. Ας ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας και ας εργαστεί επιτέλους για την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας στην περιοχή μας και, βέβαια, της ευρωπαϊκής της προοπτικής».

Όμως η ανακοίνωση της Άγκυρας ήρθε λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη Γενεύη με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο της συνάντησης για τα Δυτικά Βαλκάνια.