Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το σεξιστικό σχόλιο Πλεύρη και η κουτσομπολίστικη ερώτηση Κεγκέρογλου στην «Κελέση»

Το σεξιστικό σχόλιο Πλεύρη στην «Κελέση»

Άλλη μία διαρροή για τα όσα κατέθεσε στη ΓΑΔΑ η προστατευόμενη μάρτυρας στην υπόθεση Novartis «Αικατερίνη Κελέση» είδε το φως της δημοσιότητας. Αντίστοιχη ήταν η κατάσταση και κατά τη χθεσινή κατάθεση του δεύτερου μάρτυρα, «Μάξιμου Σαράφη».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, μέλος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης παρέθεσε το βράδυ της Τρίτης, την παρακάτω στιχομυθία μετά το τέλος της εξέτασης της «Κελέση»:

«Αικατερίνη Κελέση»: Στα παντελόνια που φοράω, σας λέω την αλήθεια.

Θανάσης Πλεύρης: Ε, όχι και παντελόνια. Φουστάνια…

«Αικατερίνη Κελέση»: Με προσβάλλετε. Είμαι ο προστατευόμενος μάρτυρας, με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση».

Θανάσης Πλεύρης: Εντάξει τότε σας πιστεύω κι εγώ στα φουστάνια που φοράω!!!

Αυτός ήταν ο τρόπος που αντέδρασε η «Αικατερίνη Κελέση», στο επίμονο σχόλιο του εισηγητή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη ότι έχει πει ψέματα στις καταθέσεις της για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα που έγιναν αποδέκτες παράνομων πληρωμών της Novartis.

Η εξέταση της «Αικατερίνης Κελέση» ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από ένα δίωρο, με την μάρτυρα, να παραπέμπει στις καταθέσεις που έχει δώσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς, δηλώνοντας ότι εμμένει σε αυτές και ό,τι σχετικό έχει να πει, θα το πει όταν έρθει η ώρα στο δικαστήριο. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν γνωρίζει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.