Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Πέρασε και δεν ακούμπησε» την Ντ. Μπακογιάννη η ομιλία Α. Σαμαρά;

«Πέρασε και δεν ακούμπησε» την Ντ. Μπακογιάννη η ομιλία Α. Σαμαρά;

«Πέρασε και δεν ακούμπησε» η ξενοφοβική ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ για τη βουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη. 

Η κα Μπακογιάννη, μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό και κληθείσα να σχολιάσει ότι ο κ. Σαμαράς κατέθεσε μια διαφορετική πλατφόρμα με την ομιλία του, η κ. Μπακογιάννη απάντησε με μια φράση γεμάτη νόημα: «Ναι; Δεν την κατάλαβα».

Συνεχίζοντας, η κα Μπακογιάννη ανέφερε ότι δεν βλέπει κάποια διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού από την πολιτική του κ. Μητσοτάκη, δηλώνοντας: «Λεξιλόγιο χρησιμοποίησε διαφορετικό ο κ. Σαμαράς, λεξιλόγιο το οποίο στην πολιτική ξέρετε είναι πάντοτε εύπλαστο». 

Ωστόσο, στην ομιλία του κ. Σαμαρά κατέστη σαφές ότι διατηρεί διαφορετικές θέσεις από τη γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια σειρά ζητημάτων, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και κυρίως μία άλλη ρητορική, αυτήν της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

«Ουσιαστική πρόταση Σαμαρά δεν κατατέθηκε», διεμήνυσε η κ. Μπακογιάννη.

Αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών και τη δήλωση Σαμαρά περί αποδέσμευσης από αυτήν, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει κάποια τρόπος αποδέσμευσης με βάση το διεθνές δίκαιο.

Μάλιστα, ερωτηθείσα γιατί ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει αυτή την άποψη, η κ. Μπακογιάννη απάντησε: «Ρωτήστε τον ίδιο».