Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Για να μην γίνουν επεισόδια έστειλε η κυβέρνηση τα ΜΑΤ στα νησιά, ισχυρίζεται ο Μηταράκης

Για να μην γίνουν επεισόδια έστειλε η κυβέρνηση τα ΜΑΤ στα νησιά, ισχυρίζεται ο Μηταράκης

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, πασχίζει να κάνει το «άσπρο – μαύρο» στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει δυνάμεις των ΜΑΤ στα νησιά προκειμένου να προχωρήσουν τα κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών.

«Πέρασα όλο το 24ωρο στον Θάλαμο Επιχειρήσεων. Οι εντολές της πολιτικής ηγεσίας και του αρχηγού της ΕΛΑΣ ήταν να υπάρχει μηδενική επαφή και να μην επηρεαστεί κανένας πολίτης και ένας από τους λόγους που ήταν μεγάλες οι δυνάμεις της αστυνομίας που πήγαν στα νησιά ήταν για να λειτουργήσει αποτρεπτικά και να μην υπάρχουν επεισόδια», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, κάποιοι ξεσηκώνουν τον κόσμο, ξεσηκώνουν οικογενειάρχες, είδαμε ακραίες στιγμές που δεν μας τιμούν ως χώρα».

Τι κι αν υπάρχουν πολυάριθμα βίντεο που αποτυπώνουν τη βιαιότητα των δυνάμεων καταστολής απέναντι στους νησιώτες και αντίστροφα; Για τον κ. Μηταράκη, η παρουσία τόσου μεγάλου αριθμού αστυνομικών, θα έπρεπε να λειτουργήσει αποτρεπτικά και όχι εκβιαστικά 'η απειλητικά.

Απέδωσε δε την αγανάκτηση των νησιωτών που είδαν την «απόβαση» των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο αλλά και τα επεισόδια που ακολούθησαν στους «ακραίους Αριστερούς» και στους «ακραίους Δεξιούς».

«Έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο, με ψευδή πληροφορία, με ψευδή στοιχεία, με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή να βλέπουμε στα νησιά να ενώνονται τα άκρα, οι ακραίες συμπεριφορές της άκρας Αριστεράς και της άκρας Δεξιάς» είπε χαρακτηριστικά.

Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, η διαχειριστική επάρκεια και οι εκτιμήσεις των ανθρώπων που στελεχώνουν σε καίριες θέσεις την κυβέρνηση, δεν είναι ότι εύστοχες ούτε αποδοτικές, γεγονός που προβληματίζει και γεννά τις αντιδράσεις της κοινωνίας.