Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βουλευτές της ΝΔ στο μνημόσυνο Χωροφυλακής Μακρυγιάννη: Πότε τελικά ο Μητσοτάκης θα "τραβήξει αυτιά";

Βουλευτές της ΝΔ στο μνημόσυνο Χωροφυλακής Μακρυγιάννη: Πότε τελικά ο Μητσοτάκης θα "τραβήξει αυτιά";

Τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έδωσαν το «παρών» στο μνημόσυνο που έγινε την περασμένη Κυριακή στο Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, επιδεικνύοντας στάση αντίρροπη της «μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης» και σαφώς περισσότερο ομόρροπη προς την άκρα Δεξιά.

Σύμφωνα με ακροδεξιά Μέσα, στο φετινό μνημόσυνο και ανάμεσα στα μέλη της Χρυσής Αυγής παρόντες ήταν οι βουλευτές της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Μπογδάνος (Α' Αθηνών), Μίλτος Χρυσομάλλης (Μεσσηνία) και Στέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζα).

Οι βουλευτές αυτοί ουσιαστικά «έσπασαν» έτσι τη σιωπηρή «γραμμή» που ακολουθείται από το 1999, όταν οκτώ «γαλάζιοι» βουλευτές παρέστησαν στο εν λόγω μνημόσυνο, παρά την εισήγηση του Κ. Καραμανλή για κατάργηση των «διαχωριστικών γραμμών».

Από τότε μέχρι και σήμερα φαίνεται να έχουν καταγραφθεί μόνο τρεις περιπτώσεις αποστολής στεφάνων στο μνημόσυνο του Μακρυγιάννη, με «πρωταγωνιστές» τον Θάνο Πλεύρη (2014), Πάνο Παναγιωτόπουλο (2012) και Απόστολο Νεράντζη (2000).

Οι τρεις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, αν και αποδοκιμάστηκαν από τους συγκεντρωθέντες ακροδεξιούς, αυτό δεν αλλάζει τους πολιτικούς συμβολισμούς που σηματοδότησε η παρουσία τους σε μια εκδήλωση, που εδώ και χρόνια το κόμμα τους έχει ατύπως αποκηρύξει.

Η παρουσία τους στο Μνημόσυνο του Μακρυγιάννη, είναι ένα ακόμη δείγμα μίας επικίνδυνης ακροδεξιάς ροπής στην οποία η σημερινή ηγεσία της Ν.Δ. δείχνει ανοχή και τελικά δεν φαίνεται όντως «να τραβάει αυτιά».