Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο «γαλάζιος» Γιάνναρος διεγράφη και τώρα ο πρόσφυγας απειλείται – «Φοβάμαι»

Ο Γιάνναρος διεγράφη αλλά ο πρόσφυγας φοβαται μετά την χυδαία ρατσιστική επίθεση

Μπορεί το μέλος του τομέα Υγείας της ΝΔ, Θεόδωρος Γιάνναρος, να διεγράφη από το κόμμα για το ρατσιστικό του σχόλιο σε βάρος του ιρανού Αράς Χαμπάι, ωστόσο τη ζημιά του κατάφερε να την κάνει, με τον πρόσφυγα να καταγγέλλει ότι φοβάται για την ασφάλειά του.

«Φοβάμαι για την ασφάλειά μου. Από την ώρα που με αποκάλεσε “πίθηκο” έχω δεχτεί πολλά υβριστικά και απειλητικά μηνύματα στο Twitter», τόνισε ο ιρανός πρόσφυγας στο ethnos.gr, εκφράζοντας την ανησυχία του ότι οι ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος του θα συνεχιστούν και δεν θα μείνουν σε λεκτικό επίπεδο.

«Αισθάνομαι ότι έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνο. Υπάρχουν πολλοί επικίνδυνοι άνθρωποι στην Ελλάδα. Έχω λάβει πολλά μηνύματα, τα οποία είναι γεμάτα μίσος. Και να σκεφτεί κάποιος ότι ποτέ δεν αποκάλεσα τους Έλληνες, φασίστες. Το tweet μου ήταν ξεκάθαρο», ανέφερε ο Αράς Χαμπάι, προσθέτοντας ότι αυτό που τον εξέπληξε περισσότερο στα υβριστικά σχόλια του Θεόδωρου Γιάνναρου ήταν ότι βγήκαν από το στόμα ενός πολιτικού. «Οι φασίστες με στοχοποιούν σε καθημερινή βάση. Είναι κάτι που το περιμένω. Από έναν πολιτικό, ωστόσο, περίμενα μεγαλύτερη ευγένεια», σημείωσε.

Μάλιστα, μετά τη χυδαία και ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε, ο ιρανός πρόσφυγας σκέφτηκε να φύγει από την Ελλάδα. Ωστόσο, όταν είδε τα πράγματα πιο ψύχραιμα, αποφάσισε να μείνει στην Αθήνα. «Φασίστες θα υπάρχουν, όπου κι αν πάω. Έτσι αποφάσισα να μείνω στην Αθήνα. Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα με μεγάλη ιστορία, καλούς και ευγενικούς ανθρώπους. Ζω στην Αθήνα και θα συνεχίσω να προσφέρω στους πρόσφυγες, στους άστεγους και σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη», είπε.