Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
 «χρήσιμους ηλίθιους»

«Χρήσιμους ηλίθιους» είχε αποκαλέσει τους Έλληνες ο σύμβουλος του Πιερρακάκη

Χρήσιμους ηλίθιους είχε αποκαλέσει το 2015 τους Έλληνες ο νέος σύμβουλος Υπουργου Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.  

Ο λόγος λοιπόν για τον πρώην Πρόεδρο της Εσθονίας Τόμας Χέντρικ Ίλβες, όπου με την δήλωση αυτή, είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην Ελλάδα και μάλιστα είχε γίνει και επίσημο διαβημα του Υπ. Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά προς τον πρέσβη της Εσθονίας στην Αθήνα.

Οι δηλώσεις του κ. Ίλβες μιλούσαν για την Ελλαδα, την Ουγγαρία, την Ιταλία και την Κύπρο γιατί πίεζαν την ευρώπη για χαλάρωση των οικονομικών κυρώσεων που τούς είχαν επιβληθεί με την αιτιολογία ότι διαταρράσσουν την ευρωπαϊκή ενότητα.

Δείτε τις φωτό από τη συνέντευξη του κ. Ίλβες και την ανάρτηση του κ. Πιερρακάκη που ανακοινώνει τη συνεργασία τους.

Με μια δοξαστική ανάρτηση λοιπόν, στο Facebook , "υποδέχεται" ως σύμβουλό του τον εσθονό πολιτικό: 

Ανακοινώσαμε σήμερα τον Toomas Hendrik Ilves, πρώην πρόεδρο της Εσθονίας, ως το πρώτο μέλος της επιτροπής Ελλήνων και ξένων εμπειρογνωμόνων, η οποία θα λειτουργεί συμβουλευτικά στο Υπουργείο.

Ο Πρόεδρος Toomas Hendrik Ilves είναι διεθνώς γνωστός για τη συμβολή του στον μετασχηματισμό της Εσθονίας στο πλέον πρότυπο ψηφιακό κράτος σε παγκόσμιο επίπεδο. Διετέλεσε πρόεδρος της Δημοκρατίας της Εσθονίας από το 2006 έως το 2016. Ο κ. Ilves υπήρξε υπέρμαχος της ψηφιακής ανάπτυξης της χώρας ήδη από την πρώτη στιγμή της αποκατάστασης της ανεξαρτησίας της.

Σήμερα, το 99% των υπηρεσιών του Δημοσίου στην Εσθονία παρέχονται on-line. Πρόκειται για ένα από τα επιτεύγματα που κάνουν τη χώρα να χαρακτηρίζεται ως «η πιο προηγμένη ψηφιακή κοινωνία στον κόσμο».

 

Και σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε οτι στις 06 Νοεμβρίου του 2018 ο πρώην υπουργός ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, είχε βρεθεί στο Ταλίν της Εσθονίας όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας της Πληροφορίας, Rene Tammist, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας για τον ψηφιακό σχεδιασμό, έτσι ώστε Ελλάδα και Εσθονία να καταστούν πρότυπο συνεργασίας παραγωγής κοινών έργων στον ψηφιακό τομέα. 

Ετσι λοιπόν, μια προσγείωση στην πραγματικότητα δεν θα έβλαπτε, καθώς δεν ανακάλυψαν την Αμερική...