Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
** «Ο χειρισμός της υπόθεσης Θάνου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι "πραγματικά άσχημος"» έγραψε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού Τομάσο Βαλέτι, στις 22 Αυγούστου, στο συγχαρητήριο μήνυμά του του μέσω twitter στον νεοδιορισθέντα πρόεδρο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού Ιωάννη Λιανό. Δεν έχει κλείσει το θέμα της κας Θάνου για τον Κομισιόν. ** Παιχνίδι γεωπολιτικό του Ερντογάν χαρακτηρίζει η γερμανική BILD την έξαρση των προσφυγικών ροών. «Ένα πράγμα είναι βέβαιο: αυτά τα ρεύματα δεν

Σύντομα

** «Ο χειρισμός της υπόθεσης Θάνου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι "πραγματικά άσχημος"» έγραψε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού Τομάσο Βαλέτι, στις 22 Αυγούστου, στο συγχαρητήριο μήνυμά του του μέσω twitter στον νεοδιορισθέντα πρόεδρο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού Ιωάννη Λιανό. Δεν έχει κλείσει το θέμα της κας Θάνου για τον Κομισιόν. 

** Παιχνίδι γεωπολιτικό του Ερντογάν χαρακτηρίζει η γερμανική BILD την έξαρση των προσφυγικών ροών. «Ένα πράγμα είναι βέβαιο: αυτά τα ρεύματα δεν ήρθαν λόγω των καλών καιρικών συνθηκών. Έρχονται για γεωπολιτικούς λόγους. Επομένως, είναι πιθανό ο Ερντογάν να θέλει να χρησιμοποιήσει τους πρόσφυγες για να ασκήσει πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Και συνεχίζει: «Κανονικά οι Τούρκοι λιμενικοί πιάνουν τα περισσότερα σκάφη πριν φθάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Είναι πιθανόν, λοιπόν, ο Ερντογάν να θέλει να χρησιμοποιήσει τους πρόσφυγες για να ασκήσει πίεση στην ΕΕ».

** Με δημόσιο αίτημά τους, η Apple, η Dell Technologies, η HP, η Intel, η Microsoft, η Sony και η Nintendo ζητούν από τον Τραμπ να εξαιρεθούν τα προϊόντα τους από ένα ενδεχόμενο νέο γύρο δασμών. Ο Τραμπ απάντησε ότι πρέπει τα εργοστάσια τους να επιστρέψουν στις ΗΠΑ. Αλλά σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Apple σκοπεύει να μεταφέρει το εργοστάσιο συναρμολόγησης λάπτοπ από το Τέξας στην Κίνα. Η πιο σημαντικό κόντρα αυτή την ώρα στον Πλανήτη.

** Ο κόσμος του βυθού. Το σιωπηλό βασίλειο του ωκεάνιου βυθού, αποκαλύπτεται μέσα από εξαιρετικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες του πρώτου βιβλίου βραβευμένου Μεξικανού φωτογράφου που χρησιμοποιεί αριστοτεχνικό έλεγχο του φωτός και της σκιάς για να απεικονίσει υποθαλάσσιες σκηνές και διαθέσεις -από την αγριότητα των καρχαριών μέχρι τον παιχνιδιάρικο χορό των δελφινιών, αλλά αποτελεί και αφορμή για τον καλλιτέχνη να μοιρασθεί ευρύτερα το όραμά του για τον άλλο κόσμο, εκείνον του βυθού...