Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το "Μπουρλότο" της Kontra Νews

Το "Μπουρλότο" της Kontra Νews

Πανηγυρική δικαίωση για τον Ευάγγελο Μυτιληναίο

Απόλυτη δικαίωση συνιστά για τον Ευάγγελο Μυτιληναίο η απόφαση του Εφετείου με την οποία απαλλάχθηκε οριστικά για μία υπόθεση που χρονολογείται 15 χρόνια πριν και αφορούσε τη διαδικασία ανάθεσης μονάδας της ΔΕΗ στο Λαύριο σε θυγατρική της ΜΕΤΚΑ. Η ίδια υπόθεση είχε κριθεί δύο φορές κατά το παρελθόν. Με την πρώτη δικαστική απόφαση δικαιώθηκε η εταιρεία του Μυτιληναίου ενώ η δεύτερη είχε καταλήξει σε δικαστικό βούλευμα. Με την απόφαση του Εφετείου δικαιώνεται πανηγυρικά ο κορυφαίος επιχειρηματίας ενώ σταματάει οριστικά και η σπέκουλα από κάποιους ανταγωνιστές του που ανακύκλωναν επικοινωνιακά την υπόθεση.

 

Την κοπάνησαν από την κατάληψη

Η λαϊκή παροιμία «και ο Άγιος φοβέρα θέλει» ταιριάζει γάντι στην περίπτωση των καταλήψεων του ξενοδοχείου Σιτ στο κέντρο της Αθήνας. Με το που ανακοινώθηκε η τοποθέτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης την κοπάνησαν μόνοι τους από το ξενοδοχείο γιατί γνώριζαν ότι ήταν ζήτημα χρόνου να τους μαζέψουν με τις κλούβες. Το ίδιο συνέβη και με διάφορους πρεζέμπορους και λαθρέμπορους που είχαν κάνει ορμητήριο τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος της προηγούμενης κυβέρνησης η πολιτική στο επίμαχο ζήτημα της ασφάλειας που έδωσε την ευκαιρία στη Νέα Δημοκρατία να εμφανιστεί ως προστάτης των πολιτών.

 

Επειγόντως στον ψυχίατρο

Ξεπέρασε κάθε όριο ο Μπάμπης Παπαδημητρίου με τους απρεπείς χαρακτηρισμούς του για τους ξένους ανταποκριτές. Πρόκειται για επικίνδυνο παραλήρημα με χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σε καταγώγια της Τρούμπας. Είπε ότι οι ξένοι δημοσιογράφοι είναι πλέμπα που έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων και ότι μπαινόβγαιναν στο Μαξίμου που ήταν γεμάτο από καπνούς από το χασίσι. Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό που χρειάζεται ο κύριος Μπάμπης είναι επειγόντως ένας ψυχίατρος.

 

Μπλόκο στον Σαμαρά

Αντιδρούν οι Γερμανοί στο ενδεχόμενο να τοποθετηθεί Επίτροπος ο Αντώνης Σαμαράς. Γι’ αυτό διαμήνυσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να αλλάξει υποψήφιο προτείνοντας μάλιστα να του δώσουν και καλύτερο πόστο. Η εξέλιξη αυτή βραχυκυκλώνει το Μαξίμου και εγκλωβίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δεν θέλει με τίποτα τον Σαμαρά μέσα στα πόδια του.

 

Προσγειώθηκαν απότομα

Οι καταστροφές στην Χαλκιδική επανάφεραν την κυβέρνηση στην σκληρή πραγματικότητα. Από την πασαρέλα και τα πανηγύρια της ορκωμοσίας πέρασαν γρήγορα στη διαχείριση μίας πρωτοφανούς κρίσης που στοίχισε τη ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας. Προφανώς το γεγονός αυτό θα τους έχει προσγειώσει. Γιατί είναι διαφορετικά να είσαι στην αντιπολίτευση και να ασκείς κριτική εκ του ασφαλούς και άλλο να αντιμετωπίζεις πραγματικά δύσκολες καταστάσεις.