Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τρία ιρανικά πλοία προσπάθησαν

Σύντομα

** Συνεχίζονται τα περίεργα επεισόδια στα στενά του Ορμούζ. Τρία ιρανικά πλοία προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διέλευση ενός βρετανικού πλοίου, του British Heritage, από το Στενό του Χορμούζ, όμως απομακρύνθηκαν έπειτα από προειδοποίηση μιας βρετανικής φρεγάτας, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης. Μόνο που το Ιράν διαψεύδει ότι υπήρξε κάποιο περιστατικό. Σε ανακοίνωσή του το Ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης ανέφερε ότι «Τις τελευταίες 24 ώρες δεν έχει υπάρξει κανένα επεισόδιο με ξένα πλοία, περιλαμβανομένων βρετανικών».

** Το νέο είναι σημαντικό και ας πέρασε απαρατήρητο. Ένα κρανίο που βρέθηκε στην Ελλάδα και χρονολογείται προ τουλάχιστον 210.000 ετών, αντιπροσωπεύει το αρχαιότερο δείγμα ανατομικά σύγχρονου ανθρώπου στην Ευρασία, δηλαδή εκτός Αφρικής, όπως ανακοίνωσε ομάδα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων. Αυτό σημαίνει ότι -αν οι επιστήμονες έχουν δίκιο- το κρανίο είναι κατά τουλάχιστον 150.000 χρόνια παλαιότερο από το αρχαιότερο απολίθωμα «έμφρονος ανθρώπου» (Homo sapiens) που είχε βρεθεί έως τώρα στην Ευρώπη.

** Το διαβάσαμε και …στεναχωρηθήκαμε. Μετά από επτά συνεχείς χρονιές ανάπτυξης, ο παγκόσμιος πληθυσμός των ανθρώπων που διαθέτουν περιουσία άνω του ενός εκατομμυρίων δολαρίων, είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 2,1 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2018. Η Ασία υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα, με τους εκατομμυριούχους της Κίνας να χάνουν περισσότερα από 500 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά. Πραγματικά στριμώχνονται οι άνθρωποι.

** Είναι μόλις 30 ετών η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Ριάνα και ήδη, θεωρείται μια από τις κορυφαίες σύγχρονες καλλιτέχνιδες. Γνωστή για την ευρεία κάλυψη από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είναι και η πιο πλούσια. Σύμφωνα με τον ετήσιο κατάλογο Αμερικανικού περιοδικού, όπου φαίνεται ότι οι 100 πιο καλοπληρωμένες διασημότητες συγκέντρωσαν 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια προ φόρων τους τελευταίους 12 και κάτι μήνες. Άντε να δούμε πως το αντιλαμβάνονται όσες και όσοι δεν έχουν που την κεφαλήν κλίνε…