Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εσωτερικευμένος μισογυνισμός

Εσωτερικευμένος μισογυνισμός...

Μόλις πέντε γυναίκες συμπεριλαμβάνονται στο νέο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη (δηλαδή το 9,8% επί του συνόλου). 

Ο πρωθυπουργός κλήθηκε ν’ απαντήσει δημόσια για την επιλογή του αυτή σε συνέντευξή του στο BBC απαντώντας,«Δυστυχώς δεν είχαμε τόσες γυναίκες που να ενδιαφέρονται για την πολιτική».

Ο JoDi (JoDi Graphics) κατέγραψε σε ένα γράφημα τα ποσοστά συμμετοχής των γυναικών στις ελληνικές κυβερνήσεις(συμπεριλαμβανομένων και των ανασχηματισμών) από το 2003 μέχρι και σήμερα. Αυτό που προκύπτει είναι ότι και στις δύο προηγούμενες κυβερνήσεις με Νέα Δημοκρατία (Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς), υπήρχε και πάλι πολύ χαμηλό ποσοστό συμμετοχής.

Αντίθετα, το ποσοστό συμμετοχής γυναικών ήταν αρκετά υψηλό τόσο με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (Γιώργος Παπανδρέου), όσο και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ(Αλέξης Τσίπρας).

Δείτε το γράφημα:

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής γυναικών στη νέα κυβέρνηση κατατάσσει την Ελλάδα στην τρίτη θέση από το τέλος μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Ποιες χώρες βρίσκονται από πάνω; Η Ουγγαρία του Όρμπαν και το Κόσοβο.