Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μετά τη Liberation ΚΑΙ το... BBC σοκάρεται από την ΝΔ

Μετά τη Liberation ΚΑΙ το... BBC σοκάρεται από την ΝΔ

Μετά τις αντιδράσεις των ισραηλινών ΜΜΕ για τις υπουργοποιήσεις των Γεωργιάδη-Βορίδη και την χυδαία προσβολή της Liberation από τον Παπαδημητρίου του ΣΚΑΙ και της ΝΔ, έρχεται τώρα το BBC να πάθει σοκ από την απάντηση Μητσοτάκη ότι το υπουργικό συμβούλιο έχει ελάχιστες γυναίκες, επειδή "οι γυναίκες ήταν πιο διστακτικές να μπουν στην κυβέρνηση από τους άντρες".

Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος, Zeinab Badawi, ρώτησε τον έλληνα πρωθυπουργό για την τόσο μεγάλη δυσαναλογία αντρών και γυναικών που ανέλαβαν χαρτοφυλάκιο στο νέο υπουργικό συμβούλιο για να λάβει μια απάντηση που την σόκαρε. 

«Δυστυχώς δεν είχαμε τόσες γυναίκες που να ενδιαφέρονται για την πολιτική» ήταν η απόκριση του κύριου Μητσοτάκη.

«Είστε σοβαρός σε όλη τη χώρα με όλες αυτές τις υπέροχες Ελληνίδες;» τον διέκοψε η δημοσιογράφος και συνέχισε λέγοντας πως «είμαι σίγουρη ότι μπορώ να πάω να βρω για εσάς 21 έμπειρες γυναίκες για να καλύψουν τις θέσεις»  συνέχισε η Βρετανή δημοσιογράφος για να λάβει την απάντηση από τον Έλληνα πρωθυπουργό πως ρώτησε πολλές γυναίκες αλλά ήταν «κάτι παραπάνω από διστακτικές για να αναλάβουν τη θέση».

Στα πρώτα 24ωρα η νέα κυβέρνηση καταφέρνει να διασύρει τη χώρα διεθνώς...

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα, αλλά και την αντίδραση της δημοσιογράφου του BBC:

Greece’s new Prime Minister @kmitsotakis says the reason for the shortage of women in his government is that “they were much more hesitant than men" to join the cabinet pic.twitter.com/7zl4hvXefG

— BBC HARDtalk (@BBCHARDtalk) 10 Ιουλίου 2019