Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το "Μπουρλότο" της Kontra Νews

Το "Μπουρλότο" της Kontra Νews

…Συνωστισμός από λομπίστες

Για να ξέρετε τί ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι πριν ακόμα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση πλάκωσαν στην Αθήνα οι λομπίστες από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους του εξωτερικού. Πρώτοι και καλύτεροι οι Γάλλοι, οι οποίοι θέλουν να ξεμπερδεύουν με τις δύο φρεγάτες. Όπως έγκαιρα σας είχα ενημερώσει, επιχείρησαν να τις φορτώσουν στην προηγούμενη κυβέρνηση αλλά ο Αλέξης Τσίπρας είχε αλλεργία με τα εξοπλιστικά και πήγε να πάθει εγκεφαλικό όταν πληροφορήθηκε το κόστος το οποίο ,με διάφορα πυραυλικά συστήματα που διαθέτουν οι φρεγάτες, θα ξεπερνούσε το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Όταν ξέσπασε η κρίση με την Τουρκία εξαιτίας των γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο πονηρός Μακρόν επανήλθε και ως μεγαλόψυχος πρόκειται να αναλάβουν οι δύο φρεγάτες την περιπολία στο Αιγαίο και μετά βλέπουμε. Πάλι ο Αλέξης Τσίπρας δεν τσίμπησε το δόλωμα και γι’ αυτό οι Γάλλοι λομπίστες επανήλθαν για να πείσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι το πολεμικό ναυτικό έχει ανάγκη τις γαλλικές φρεγάτες.

 

Οι Γερμανοί ξανάρχονται

Εκτός από τους Γάλλους πλάκωσαν και οι Γερμανοί, οι οποίοι, μετά την περιπέτεια με τη SIEMENS και τα ναυπηγεία, είχαν αποσυρθεί διακριτικά από το προσκήνιο. Τώρα επιδίωκαν την ολική επαναφορά τους με τη συμμετοχή σε διάφορα επιχειρηματικά πρότζεκτ. Όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή, είναι έντονο το γερμανικό ενδιαφέρον για διάφορα ενεργειακά πρότζεκτ και, κυρίως, για τη ΔΕΗ. Οι Γερμανοί λομπίστες περιμένουν εναγωνίως τη συνάντηση Μέρκελ – Μητσοτάκη στο Βερολίνο όπου θα τεθούν ζητήματα που έχουν σχέση με γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

 

Στα αζήτητα τα ναυπηγεία

Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι Γερμανοί έχουν αποσύρει το ενδιαφέρον τους γιατί, όπως διαφαίνεται, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αγορά γαλλικών φρεγατών. Αυτοί που θα πωλήσουν τις φρεγάτες ας πάρουν και τα ναυπηγεία, είναι η γερμανική θέση που παραπέμπει περισσότερο σε εκβιαστικό δίλημμα. Όπως αντιλαμβάνεστε, το ζήτημα περιπλέκεται επικινδύνως.

 

Επαναφέρει τα Γιουροφάιτερ

Είναι σίγουρο ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα επαναφέρει το ζήτημα της αγοράς των μαχητικών Γιουροφάιτερ (Eurofighter) στη συνάντηση που θα έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με τη γνωστή γερμανική… ευγένεια θα τον προειδοποιήσει ότι δεν γίνεται η Ελλάδα να ζητάει μονίμως βοήθεια από την Γερμανία και στη συνέχεια να αγοράζει εξοπλιστικά από τους Αμερικανούς.

 

Παράπλευρες απώλειες

Η διαφαινόμενη σύγκρουση ανάμεσα στους δύο μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας θα έχει πολλές παράπλευρες απώλειες. Όπως μου εξηγούσε καλά ενημερωμένος διαπλεκόμενος παράγοντας, δεν θα υπάρχουν περιθώρια για κυανόκρανους. Η σύγκρουση αυτή θα καθορίσει και το μιντιακό σύστημα, το οποίο αναγκαστικά θα πάρει θέση ανάμεσα στους δύο μονομάχους.