Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σύντομα

Σύντομα

** Σε ιδανικό «αυτόχειρα» εξελίσσεται η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, με τις συνεχείς παλινωδίες και αλλαγές στρατηγικής, για την επόμενη μέρα των εκλογών. Φάνηκε πως η απομάκρυνση του Ευάγγελου Βενιζέλου, συνεπαγόταν τη σταθεροποίηση της γραμμής των ίσων αποστάσεων από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. και της παραπομπής, στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Αίφνης όμως είχαμε στροφή 180 μοιρών. Φτάσαμε πλέον στην παροχή ψήφου στήριξης ή, έστω, ανοχής, στην ουσία εν λευκώ. Τούτο δε, γιατί ως μεν τη Συνταγματική Αναθεώρηση, έχει περίπου συμφωνηθεί το περιεχόμενο της από την προηγούμενη Βουλή, ενώ για την άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου, δε «βγαίνουν τα κουκιά».

** Συγκρουσιακή αναμένεται  την Παρασκευή και το Σάββατο στην Οσάκα της Ιαπωνίας η σύνοδος κορυφής της G20. Η μεγαλύτερη σύγκρουση είναι μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ για την οικονομική και τεχνολογική κυριαρχία, ενώ παράλληλα θα υπάρχει μια άλλη σύγκρουση γύρω από το Ιράν. Πρωταγωνιστές ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Σι Τζινπίνγκ, στην Σύνοδο όπου εκπροσωπείται το …85% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

** Η αποστολή των πρώτων συστοιχιών των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία θα ξεκινήσει τον μήνα Ιούλιο, καθώς είναι σε βαθμό ετοιμότητας 99%, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Rosoboronexport Αλεξάντερ Μιχέεφ. Ο ίδιος δήλωσε ότι η συμφωνία για την παράδοσή τους υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ και πως αυτό που μελετάται είναι η υλικοτεχνική υποστήριξη. Άρα η σύγκρουση Τουρκίας με ΗΠΑ πάει …καλά!

** Μυστήριο επικρατεί με το αέριο μεθάνιο του Άρη, το οποίο τη μία φορά ανιχνεύεται και την επόμενη έχει εξαφανισθεί, αφού η νέα μέτρηση που έκανε το ρόβερ της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας, μετά από εντολή του χειριστών του στη Γη, έδειξε ότι η ποσότητα του μεθανίου όχι μόνο δεν ήταν πια καθόλου αυξημένη, αλλά είχε πέσει σε πολύ πιο χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα κανείς να μην έχει ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό το περίεργο και τόσο γρήγορο σκαμπανέβασμα στις μετρήσεις…