Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μοναξιά μου όλα, μοναξιά μου τίποτα ο Βενιζέλος

Μοναξιά μου όλα, μοναξιά μου τίποτα

Στο διήμερο συνέδριο του e-kyklos μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος όπου μεταξύ άλλων είπε ότι αισθάνεται μόνος ενώ τράβηξε και το αυτί στην Φώφη Γεννηματά για τα Ελληνοτουρκικά. 

«Ποτέ δεν ήμουν τόσο μόνος αλλά και τόσο συλλογικός», είπε μεταξύ άλλων ενώ υπογράμμισε και εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή όλα δείχνουν πως αλλάζουν οι πολιτικοί συσχετισμοί και θα φανεί αν αλλαξουν και οι κοινωνικοί συσχετισμοί.

Ενώ στέλνοντας και... μήνυμα στην Φώφη Γεννηματά είπε πως «η καλύτερη στρατηγική είναι η αποφυγή της κρίσης». Παράλληλα είπε ότι μπορεί να μη συμμετέχει στο προεκλογικό αγώνα αλλά παραμένει ενεργός πολίτης που είναι μια ύψιστη λειτουργία.

Όπως τόνισε ο αναστοχασμός όλων μας πρέπει να αφορά το ερώτημα αν ο χρόνος λειτουργεί θετικά ή αρνητικά για τα εθνικά μας συμφέροντα εξηγώντας πως αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά τα τελευταία 45 χρόνια η κατάσταση γίνεται πιο δυσμενής ανά δεκαετία.Αναγνωρίζοντας ότι η σχετική συζήτηση δεν μπορεί να γίνει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα σε προεκλογική περίοδο, υπογράμμισε την αναγκαιότητα εθνικής συναίνεσης για έναν νέο εθνικό πατριωτισμό.

Ο κ. Βενιζέλος, που επικαλέστηκε την εμπειρία του από τη θητεία του ως υπουργός Άμυνας και Εξωτερικών, υποστήριξε ότι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό καθοριστικό ρόλο παίζουν οι στρατιωτικοί συσχετισμοί και τόνισε: «Τώρα είναι η ώρα να παίξουμε το ρόλο μιας δύναμης που διασφαλίζει τη περιφερειακή σταθερότητα».