Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το "Μπουρλότο" της Kontra Νews

Το "Μπουρλότο" της Kontra Νews

Οι γκάφες του Κυριάκου βλάπτουν σοβαρά τα ποσοστά της ΝΔ

Η επίδραση που είχαν οι γκάφες του Κυριάκου στο αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων προβληματίζουν τους Αμερικανούς συμβούλους που σχεδιάζουν την καμπάνια του προέδρου της ΝΔ. Η απαξίωση της 13ης σύνταξης σε μία κοινωνία που μεγάλα στρώματα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, η προαναγγελία ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και ο ψυκτικός από το Περιστέρι κατάφεραν να αλλάξουν το κλίμα μέσα σε μία εβδομάδα. Γι’ αυτό το επιτελείο των συμβούλων του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να χτενίσει όλες τις ομιλίες του προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα γκάφα μέχρι τις εκλογές.

 

Ο ψυκτικός από το Περιστέρι και η κομμώτρια από το Αιγάλεω

Στο Μαξίμου έστησαν πανηγύρια με την αναφορά του Κυριάκου για τον ψυκτικό από το Περιστέρι. Ο Αλέξης Τσίπρας το έκανε βασικό σύνθημα, εμπλουτίζοντας την ατάκα του Κυριάκου με την κομμώτρια από το Αιγάλεω, για να αναδείξει τον ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Προφανώς στην Πειραιώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι το αποτέλεσμα των εκλογών κρίνεται από τις περιφέρειες της Β’ Αθήνας. Οι ψηφοφόροι από την καλή την Κηφισιά και το Ψυχικό δεν διαμορφώνουν πλειοψηφικό ρεύμα αφού ό,τι και να πει ο Κυριάκος, τους έχει μαζί του.

 

Θύελλα για το ολίσθημα Αυγενάκη

Θύελλα προκάλεσε ο υπαινιγμός του Λευτέρη Αυγενάκη για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. Η απάντηση στον Γραμματέα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν σκληρή, επισημαίνοντας ότι ο Αυγενάκης κατάφερε να γελοιοποιήσει το κόμμα του αποκαλύπτοντας το μεγάλο άγχος του Κυριάκου Μητσοτάκη μπροστά από τις κάλπες. Για σοβαρό θεσμικό ατόπημα έκανε λόγο και ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης επισημαίνοντας ότι ο Αυγενάκης τοποθετούμενος με αδιανόητη ευτέλεια και θεσμική ανευθυνότητα, διατύπωσε παντελώς ανυπόστατους ισχυρισμούς.

 

Γιατί οι Βρετανοί έγιναν… Τούρκοι

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί το Υπουργείο Εξωτερικών το βρόμικο παιχνίδι που παίζουν οι Βρετανοί στο Κυπριακό. Απομονωμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Λονδίνο άρχισε τα νταραβέρια με τους Τούρκους στην εναγώνια προσπάθειά του να αποκτήσει ρόλο στην Μεσόγειο. Βέβαια αυτοί δεν είναι σε θέση να ορίσουν ημερομηνία εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μετά τις εκλογές θα αντιμετωπίσουν μία κατάσταση ακυβερνησίας. Προφανώς η κρίση τους έχει κάνει… Τούρκους.

 

Δεν ασχολούνται με τον Στουρνάρα

Οπως έγκαιρα σας είχα ενημερώσει, στο Μαξίμου έχουν πάψει να ασχολούνται σοβαρά με τον Γιάννη Στουρνάρα. Γι’ αυτό και η αντιμετώπισή του από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο ήταν πολύ χαλαρή. Στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του KONTRA, επανέλαβε με χιουμοριστική διάθεση αυτά που είπε ο Τσακαλώτος. Ότι δηλαδή ο Στουρνάρας μπερδεύει τους προϋπολογισμούς της κυβέρνησης με τους δικούς του όταν ήταν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που δεν κατάφερε να πιάσει ούτε έναν στόχο.