Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σύντομα

Σύντομα

** Η Ουάσιγκτον συμπεριφέρεται σαν τους Φρουρούς της Επανάστασης το 1979 στο Ιράν, καταπατώντας τους διεθνείς νόμους. Αφού δεν έχουν καταφέρει να ανατρέψουν τον Μαδούρο, οι Αμερικανοί «κατέλαβαν» την πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσιγκτον. Αρχικώς οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τον Κάρλος Βέκιο και τον Γκουστάβο Τάρε ως τους νόμιμους εκπροσώπους της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ και της Οργάνωσης Αμερικανικών Κρατών αντιστοίχως, αυτούς δηλαδή που στηρίζουν τον Γκουαϊδό.

** Ομως μπήκαν Βενεζουελάνοι και ακτιβιστές στην πρεσβεία, και έβγαλαν τους εγκάθετους. Στην συνέχεια η αμερικανική Αστυνομία έκανε έφοδο και προσπαθεί να βγάλει τους διαδηλωτές για να παραδώσει την πρεσβεία στους μη νόμιμους εκπροσώπους της Βενεζουέλας. Μιλάμε πράγματι για καταπάτηση του διεθνούς δικαίου. Ότι ακριβώς έγινε το 1979 στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη.

** Αυτοκτονία στο Instagram. Μια 16χρονη κοπέλα από τη Μαλαισία απευθύνθηκε τους διαδικτυακούς της φίλους με το ερώτημα: «Πολύ σοβαρό, βοηθήστε με να επιλέξω: Ζωή ή Θάνατο;». Το 69% των «φίλων» του κοριτσιού στο Instagram επέλεξαν τελικά επέλεξαν το «Θάνατος». Λίγες ώρες αργότερα το κορίτσι πήδηξε από την ταράτσα του σπιτιού της. Τώρα διάφοροι νομικοί αναζητούν αν όσοι ψήφισαν «Θάνατο» έχουν ευθύνη. Αυτό είναι το θέμα ή ότι έχουμε εντελώς νέα φαινόμενα συμπεριφοράς όχλου;

** Μετά την Τουρκία και το Ιράκ ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να προμηθευτεί το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400. Η ιρακινή κυβέρνηση, προχώρησε στην ανακοίνωση αυτή, μόλις ολοκλήρωσε την απόκτηση όλων των αμερικανικών F-16 που είχε παραγγείλει. Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η Μόσχα έχει πλέον καλές σχέσεις με την Βαγδάτη. Κι όλα αυτά την ώρα που αποχωρεί μεγάλο μέρος των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ.