Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σύντομα

Σύντομα

Η ετήσια αεροναυτικής άσκησης “Θαλασσόλυκος”, είναι μια ακόμα ευκαιρία για να κάνει η Τουρκία επίδειξη δύναμης εντείνοντας την προκλητικότητά της, με υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα νησιά στο κεντρικό ανατολικό Αιγαίο. Λίγες ώρες αφού ξεκίνησε η άσκηση, ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16, πέταξε σε πολύ μεγάλο ύψος 27.000 ποδών, πάνω από τις Οινούσες στις 15:55 και τέσσερα λεπτά αργότερα, το ένα εκ των δύο αεροσκαφών που “έσπασαν” ως σχηματισμός, έκανε υπερπτήση πάνω από τις βόρειες ακτές της Χίου στο ίδιο ύψος. Τα δύο τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από αεροσκάφη της ελληνικής αεράμυνας.

**Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κάντλοου ομολογεί ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Κίνα θα πληγούν από τον μεταξύ τους εμπορικό πόλεμο. «Και οι δύο πλευρές θα υποστούν πλήγμα από την κλιμάκωση της έντασης στις εμπορικές σχέσεις», είπε ο Κάντλοου. Ο Τραμπ επέβαλε δασμούς 200 δις δολαρίων σε προϊόντα από την Κίνα και η Κίνα δασμούς συνολικού ύψους 60 δις δολ. Το θέμα είναι ότι η αντιπαράθεση κλιμακώνεται.

** Νέες μειωμένες χρεώσεις ισχύουν πλέον για διεθνείς κλήσεις και διεθνή SMS, που πραγματοποιούνται από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, εντός της ΕΕ. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση προς τους καταναλωτές, οι νέες μειωμένες χρεώσεις ισχύουν για διεθνείς κλήσεις και διεθνή SMS που πραγματοποιούνται από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) προς άλλη χώρα της ΕΕ, καθώς επίσης προς τη Νορβηγία, το Λιχτενστάιν και την Ισλανδία.

** Με τίτλο «Απλώς μη το πείτε σε κανένα», το ντοκιμαντέρ δημοσιογράφου Τόμας Σεκίλσκι , αποκαλύπτει τα εγκλήματα παιδεραστίας που επιμελώς κρύβει η καθολική Εκκλησία στην Πολωνία. Πολλοί από τους ιερείς που εμφανίζονται σε αυτό, και οι οποίο πλέον είναι πολύ ηλικιωμένοι, ζητούν συγγνώμη για τη συμπεριφορά τους, ενώ κάποιοι προτείνουν να δώσουν χρήματα στα θύματα. Δεν έχει τέλος το μεγάλο αυτό έγκλημα στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας.